Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Новини около Калчото
Форумът на Привържениците на Интер в България > Футбол Свят > Италия > Serie A
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
tutto_inter


Славното Калчо strongbench.gif когато беше номер едно.
durex
Ето най-интересните факти от 37-ми кръг на Серия “А”:

614 – Хавиер Санети изигра мач №614 в Серия “А”, като само Паоло Малдини има повече срещи от него. Легенда.

99 – Точките на Ювентус в това първенство – рекорд в историята на Серия “А”. Хегемония.

190 – Марек Хамшик не бе вкарвал гол от 190 дни – последното му попадение бе срещу Катания през месец ноември. Отпушване.

8 – След осем сезона Катания се сбогува със Серия “А”. Това е най-дългата серия на клуба в елита. Ариведерчи.

4 – Наполи вкара 4 или повече гола като гост в четвърти мач тази година. Никой друг отбор не успя в това начинание. Атака.

25 – Милан загуби общо 25 точки, след като повеждаше в резултата през това първенство – повече от всеки друг отбор в Серия “А”. Прахосване.

5 – Сампдория получи 5 гола от директен пряк свободен удар тази година – това е негативен рекорд за първенството. Липса.

6 – Марио Балотели бе прян от гредите в рекордните 6 случая този сезон. Сантиметри.

3 – Матео Ковачич е единственият играч, който успя да направи 3 асистенции в един и същи мач в Серия “А” през този сезон. Класа.
Provenzano
То някой друг освен Ковачич правил ли е 3 асистенции в един мач ?
inter_ruse
милан умират от глад май crying_with_laughter-3302.gif
Provenzano
Италианската лига обмисля съкращаване на броя на отборите в Серия А от 20 на 18.
Provenzano
Оценките на "Гадзета дело Спорт" за представянето на отборите през този сезон.

INTERМilano
Важното е, че сме над мердите
durex
Новото първенство в Серия А ще започне на 30 август

Първенството в Серия А сезон 2014/15 ще започне на 30 август, а последният кръг ще се състои на 31 май. Изминалата кампания стартира на 24 май заради финалите на Световното първенство в Бразилия, където ще участва италианският национален отбор. През новата кампания ще има три междинни кръга, други подробности не се съобщават.

Пълният календар на турнира ще бъде публикуван в края на юли.
Provenzano
Интер се нарежда на първо място в Серия А за брой отбелязани голове от защитници. 16 от 62 попадения през този сезон са дело на бранители - Нагатомо има 5 гола, Джонатан и Роландо са с по 4, Самуел с 2 и Андреоли с 1.

http://fedenerazzurra.com/2014/05/23/inter...d-by-defenders/
Provenzano
Provenzano
Италия променя вътрешните трансферни правила

Италианската футболна федерация (ФИГС) сложи край на дългогодишната практика за съсобственост на правата на играчи, която е популярна само в тази европейска държава. Според правилата, едно от които важи за голмайстора на Сасуоло - Доменико Бернарди, два клуба могат да притежават по 50 процента от правата. Другият отбор в този случай е Ювентус.

"Съсобствеността на правата на футболистите няма да бъде възможно през следващия трансферен прозорец и това ще стане постоянно. Този въпрос е често обсъждан в публичното пространство и също така съсобствеността е нетипична за пазара в останалата част от Европа", каза президентът на ФИГС - Джанкарло Абете.
durex
Цитат
Андреа Страмачони е новият треньор на Удинезе


Станкович ще му е помощник!
http://www.fcinternews.it/focus/strama-il-...tto-no-a-153445
Provenzano
Браво, ще следя с интерес представянето им smile.gif
Provenzano
Provenzano
Серия А започва на 31 август

Станаха известни датите на началото и края на сезон 2014/2015 г. в Серия А, както и на мача за Суперкупата на Италия между шампиона Ювентус и носителя на националния трофей Наполи. Сезонът ще започне на 31 август и ще приключи на 31 май. Ювентус и Наполи пък ще определят носителя на Суперкупата на 23 август. Все още не се знае къде ще се проведе мача. Вариант за това е Катар. По принцип мачът трябваше да се проведе през лятото, но беше преместен за края на годината заради участието на Наполи в квалификационните кръгове в Шампионската лига.
Provenzano
Обърнете внимание, че в Италия се дават най-много пари за заплати след Англия, разбира се wink.gif

http://www.gol.bg/footballsviat/2014-06-05...da-liri-prihodi
Provenzano
Стефано Пиоли е новият треньор на Лацио.
Provenzano
Палермо са предложили 800 000 евро за Ивайло Чочев.

http://www.sportal.bg/news.php?news=493785
durex
Чезена е последния отбор, който се присъединява към Серия А през новия сезон.
inter_ruse
лацио привлякоха баста,пароло и джорджевич. проявяват интерес и към палета,астори,де врай... браво на орлите
генуа привлякоха пероти от севиля-супер трансфер за тях. дано си върне формата от първите си години при севилци
Provenzano
Вероятни състави на мердите, Рома и Лацио.





PER SEMPRE NERAZZURRI
Аз ли се бъркам, или Тоти щеше да прекратява кариерата си след края на изминалия сезон?
grande internazionale
Цитат(PER SEMPRE NERAZZURRI @ Jul 7 2014, 01:09 ) *
Аз ли се бъркам, или Тоти щеше да прекратява кариерата си след края на изминалия сезон?


Мисля, че се бъркаш. Поне аз не си спомням да съм чел нещо подобно smile.gif
Provenzano
Аз също.
Provenzano
Ивайло Чочев е много близо до трансфер в Палермо.

http://www.sportal.bg/news.php?news=497813
Provenzano
Чочев официално е футболист на Палермо.

http://gong.bg/bg-football/a-grupa/oficial...-palermo-287490
inter_ruse
браво ,ама тези сега като почнат да вземат футболисти тип лоди или други отхвърлени от по-силни отбори и нашето момче ще топли пейките!
успех в серия А 833484_orig.gif 701603_orig.gif
Provenzano
Ами уж са му казали, че ще му дават шанс пък да видим. Страма дано и той интегрира Вутов по-скоро и да има повече българи в Серия А, защото за да върви нагоре националния има нужда точно от такива момчета, които играят в силни първенства, а не в нашата родна пародия на А група.
ivofen
Те добре дойдоха в Италия,но сега ще трябва да гледаме всеки мач на Палермо и Удинезе.Като се има в предвид БТВ какви патриоти са.
Provenzano
Последователите на отборите в Туитър:



Процент на италианските футболисти в отборите от Серия А за сезон 2013/2014:



11-те провала в Серия А като става въпрос за чужденци:

cheffo
Кузманович пък какъв провал може да е, при условие, че дадохме 1 млн за него? Провалът са хората, дето го задържаха миналото лято.
Provenzano
Объркали са му националността, хаха направили са го швейцарец biggrin.gif
Provenzano
Повечето букмейкъри определят Ювентус като фаворит за спечелването на Скудето през сезон 2014/2015. Залози за гобите се приемат при коефициент 1.90. След това са Рома - 3.75, Наполи - 6.

Интер, Фиорентина и Милан са с коефициент 16.

http://fedenerazzurra.com/2014/07/16/juven...inter-at-16-00/
Provenzano
Жребият за новия сезон ще бъде теглен на 28 юли (понеделник).

http://www.football-italia.net/52177/serie...-date-announced
Provenzano
Наполи взимат Мичу от Суонзи.
Provenzano
Днес бе теглен жребият за сезон 2014/2015 г. в Серия "А". Първенството на Апенините започва на 30 август, като битката за Скудетото ще се води до късната пролет на следващата година. Жребият определи шампионът Ювентус да стартира кампанията с битка във Верона срещу Киево. Миланските грандове Интер и Милан започват съответно с гостуване на Торино и дебют на Филипо Индзаги срещу Лацио на “Сан Сиро”. Скритият фаворит за титлата Рома приема Фиорентина, а носителят на Купата на Италия Наполи гостува на Дженоа.

В третия кръг, в Милано, е дербито между “росонерите” и Старата госпожа. Миланското дерби е в 12-ия кръг, на 22 ноември, а римското - в 18-ия кръг, на 10 януари 2015 година.

Първият кръг на Серия “А” сезон 2014/2015 година:

Аталанта – Верона
Чезена – Парма
Киево – Ювентус
Дженоа – Наполи
Милан – Лацио
Палермо – Сампдория
Рома – Фиорентина
Сасуоло – Каляри
Торино – Интер
Удинезе - Емполи
Provenzano
Големите в Италия: Повече въпроси, отколкото отговори

Рома се подсили най-добре, Юве не направи достатъчно за пробив в ШЛ

По-малко от месец остава до края на трансферния пазар и до началото на новия сезон в Серия А. Август не е месецът, в който е редно да се правят прогнози (преди година Ювентус претърпя пълен крах в контролите, след което стана шампион с рекордните в историята 102 т.). И все пак, изкушаващо да се направи моментно сравнение между големите отбори в Италия.

ЮВЕНТУС

Преди месец, ако някой бе заявил, че Юве не е фаворит за титлата, щяха да го сметнат за луд. Напускането на треньора Конте не беше само огромна изненада, но и тежък удар по бианконерите. Именно благодарение на хъса и настървението на специалиста Старата госпожа беше толкова страшен съперник за всекиго в Италия. Конте промени манталитета на торинци на вътрешната сцена и им донесе три поредни титли.

Пристигането на Алегри е свързано с много въпроси и съмнения, като се има предвид как приключи престоят му в Милан. Един от големите проблеми за новия треньор ще бъдат отношенията с Пирло, когото именно той прогони от Милано.

Бяло-черните привлякоха Евра, Перейра и Ромуло, които са добри футболисти, както и Мората, който е рискован залог за бъдещето (и при това много скъп). За отбор, който се стреми към успех в Шампионската лига, това е прекалено малко. Много зависи от ситуацията около Видал. Ако чилиецът напусне, бианконерите ще имат достатъчно пари, за да привлекат класен нападател и краен защитник (Куадрадо?).

РОМА

Добра игра, много ентусиазъм и отлични покупки. След блестящия сезон, през лятото Рома се държи като истински претендент за скудетото. Единственият въпрос е как Вълците ще успеят да комбинират двойното натоварване (първенство плюс ШЛ), което за тях ще е нещо ново. Много ще зависи и от възстановяването и влизането във форма на Кевин Стротман.

Досега джалоросите взеха Итурбе, Коул, Кейта и Астори, като в два от случаите се пребориха с конкуренцията на преки съперници в шампионата. Най-вероятно, Рома няма да прави повече трансфери, макар че футболният директор Валтер Сабатини може би крие още някой коз в ръкава си.

НАПОЛИ

Бенитес и Де Лаурентис изглеждат доволни, но в действителност почти няма промяна в състава в сравнение с миналия сезон. Това означава, че съмненията относно качествата на отбраната и на халфовата линия остават. Самият Бенитес призна, че Юве и Рома имат предимство спрямо южняците, но най-вероятно клубът готви някакъв удар.

До момента небесносините привлякоха Кулибали и Мичу и е напът да купи и Фелайни от Манчестър Юнайтед. Може би на неаполитанците обаче им е необходим по-класен и по-опитен футболист (Шаби Алонсо?).

ИНТЕР

Първият истински сезон на президента Ерик Тохир започва със стремеж към постоянство (поне на пейката) и без обещания за славни успехи в близко бъдеще. Целта на нерадзурите е да влязат в Шампионската лига и да се представят солидно в Лига Европа. Летните проверки показаха, че отборът на Мадзари стои много компактно в отбрана, но не е преодолял ограниченията си що се касае до атакуващата фаза на играта.

Видич вече се превърна в идол на тифозите, М'Вила ще трябва да се доказва тепърва, но изглежда по-енергичен от Камбиасо и Кузманович. Освалдо ще трябва да се постарае, за да се върне на нивото, което показваше в Рома. Не е ясно дали клубът няма да реши да се отърве от ненужния баласт (Кузманович, Гуарин, Алварес), за да събере пари за някой голям удар.

МИЛАН

Пипо Индзаги, героят от спечелването на Шампионската лига през 2007, днес е треньор и има изключително трудна задача. За първи път в кариерата си той ще командва не голобради юноши, а зрели футболисти. Предпочитаната от него схема 4-3-3 е обещание за много движение, атакуващ футбол, голове и спектакъл. Турнето в САЩ обаче само нагнети сенките, без да предложи нито лъч светлина. Големият въпрос е какво ще прави Милан с Балотели.

Ако беше продал Супер Марио, клубът щеше да е в състояние да предприеме нещо интересно. В момента единствената надежда е Галиани да направи някой вълшебен удар (за много малко пари). Менес и Алекс не дават гаранции за кой знае какъв качествен скок в играта на отбора. Всички мечтаят за флангови нападател от висока класа. Дали ще е Черчи или Лавеци? Традицията от последните години повелява да изчакаме последната седмица на пазара.

Андреа Сольо, "Панорама"
Provenzano
Барометърът на големите в Серия А

Какво научихме от последните контроли на Ювентус, Интер и Рома

Лятото е време за подготовка, промени, експерименти. Колкото и подробно треньорите да обясняват, че има време до началото на сезона, запалянковците приемат болезнено проблемите на любимите си тимове и ликуват при успехите, особено над именити съперници. Двайсетина дни преди старта на Серия А "Евроспорт" анализира представянето на Ювентус, Интер и Рома в неделните контроли.

Ювентус – проблеми в отбрана

Срещу сборния тим на звездите от австралийското първенство Старата госпожа игра доста противоречив мач. Преминаването към схема 4-3-3 може да бъде осъществено ефективно само ако бъдат набавени подходящите изпълнители. Засега обаче на Алегри му липсват флангови нападатели.

Пепе поднесе приятна изненада с представянето си (той изглежда е напълно възстановен и се самоопредели като "ново попълнение"), но ще трябва да потвърди отличните впечатления и в следващите седмици.

Ако продължи да се представя по този начин, той може да се окаже отлично решение от тактическа гледна точка за треньора Алегри. В противен случай бианконерите ще трябва да погледнат към трансферния пазар, но всичко зависи от евентуалната продажба на Видал.

Погба не е във върхова форма, но все пак имаше отлични изяви, а отбеляза и гол. Тевес постепенно навлиза във форма, а Йоренте отново се разписа.

Ситуацията със защитата обаче е доста тревожна. Прекалено много гафове допуснаха бранителите в бяло и черно. Ще трябва време, за да може Евра да свикне със системата 3-5-2, а що се касае до Бонучи, крайно време е той да се събуди.

Интер – крачка назад

Поражението с 1:3 от Айнтрахт обърна с главата надолу отличната предсезонна подготовка на нерадзурите. Механизмите в отбрана този път просто не сработиха.

Направи впечатление и слабата игра в средата на терена, в резултат на което немският тим в определени моменти имаше пълно господство на терена. Ковачич беше най-слабият на терена и се загуби сред противниковите халфове. М'Вила пък беше всичко друго, но не и сигурен вал пред отбраната. Единствената положителна нотка бе играта на Додо като ляв бек в защитата, състояща се от четирима души.

Рома – безкрайната магия на Тоти

Със сигурност контролата на Вълците беше най-маловажна, като се има предвид, че насреща бе аматьорският Елтендорф. Все пак Тоти се отличи с гол с прехвърлящ удар, със спечелена дузпа (която сам вкара) и с множеството извеждащи подавания. Капитанът се разбира отлично с Жервиньо, но котдивоарецът за пореден път съсипа куп положения. В типичния си стил той на няколко пъти надиграваше съперниците, за да трепне в решаващия момент. Добре се включи в игра юношата на клуба Сома.

Алесандро Диноя, "Евроспорт"
Provenzano
Карло Тавекио спечели изборите за президент на Италианската футболна федерация и ще замени на поста Джанкарло Абете, който напусна след елиминацията на националния отбор в груповата фаза на Мондиал 2014. Въпреки че кампанията на новия президент беше белязана от грандиозен расистки скандал, 71-годишният Тавекио спечели с категоричните 63.3 срещу 33.95 процента в гласуването срещу Деметрио Албертини.

Във вота се включиха 274 членове на федерацията. Няколко от топ-отборите не пожелаха да гласуват за Тавекио, бивш председател на аматьорската лига, но той спечели категорично. Първоначално само Рома и Ювентус бяха обявили, че не искат Тавекио за президент.
Provenzano
Има надежда за Серия А…

Претендентите за скудетото действат странно, малките отбори са призвани да осигурят колорит и забавление

Ако също като мен сте се отдали на култа към Серия А през 90-те години или в началото на XXI в., то вероятно от известно време насам вече сте се примирили с факта, че Алваро Рекоба и Дарио Хюбнер няма да се върнат на бял кон в близко бъдеще, за да ни върнат в доброто старо време.

Онова бяха славни дни, когато италианският елит бе местообитание на няколко претендента за успех в Шампионската лига, а новопривлечените звезди бяха все кандидати за "Златната топка".

Но не е задължително осъзнаването, че всичко това е останало във все по-отдалечаващото се минало, да съсипе романтичната ви привързаност към калчото. Необходимо е просто малко да промените отношението си към Серия А. Първото условие човек да продължи да следи с интерес италианския шампионат, е да признае, че в момента това е първенство, на което му липсва финансовата мощ от миналото, както и заслепяващият блясък на големите звезди, но то намира начин да ги компенсира по много други начини.

Все пак дори най-лоялните към Серия А привърженици на футбола имат нужда от надежда за някакво хипотетично по-добро бъдеще, за да преживеят депресиращото настояще, в което отборите сменят треньорите си по четири пъти годишно, а надарените младоци обикновено биват отритнати от клуба си, за да изгреят някъде другаде.

Въпросната крехка надежда обаче изкара едно изключително тежко лято. Всичко започна през май, когато преди финала за Купата на Италия между Наполи и Фиорентина в Рим бе прострелян запалянкото на южняците Чиро Еспозито (който по-късно почина). Последва гръмкият провал на Скуадра адзура на световното, довел до логичната оставка на Чезаре Прандели. При това критиците, които го замеряха с отровни стрелички, побързаха да забравят чудото, сътворено от него на Евро 2012. Да не забравяме също, че Антонио Конте, най-добрият треньор на Апенините, се раздели с Ювентус.

Най-озадачаващото нещо това лято обаче са "стратегическите" ходове на големите клубове. Човек трудно би могъл да намери по-неподходящ заместник на Конте от Масимилиано Алегри, що се касае до стил, характер и биография. Именно него обаче Ювентус назначи за свой старши треньор само 24 часа след напускането на човека, който донесе на клуба три поредни титли.

Милан сложи на горещия стол поредния популярен бивш футболист на клуба с доста оскъден треньорски опит и продължи да върти сделки с ПСЖ. Само че сега росонерите, вместо да продават най-добрите си футболисти (такива всъщност не останаха), взеха да привличат играчите, оказали се ненужни във френската столица.

Интер остави на поста Валтер Мадзари, въпреки че под негово ръководство нерадзурите изживяха поредния "преходен" сезон, в който не показаха почти нищо повече от предната година. Президентът Ерик Тохир изглежда по-заинтересован да укрепи клуба като бизнес корпорация, отколкото като футболен тим. И така черно-сините получиха нападение в състав Мауро Икарди – Дани Освалдо. Да ви кажа, изобщо не ми намирисва на скандални произшествия…

Независимо от това какво могат и какво не могат хора като Неманя Видич, Патрис Евра и Ашли Коул, никак не е добре за начина, по който хората възприемат Серия А, това, че отписани от Висшата лига играчи стават автоматично титуляри в отбори като Интер, Юве и Рома. Все пак зенитът и на тримата премина преди най-малко три години.

Има, разбира се, и изключения. Мнозина смятат Рома за фаворит за скудетото, защото Вълците (засега) не се разделиха с нито един важен играч, а привлякоха Хуан Итурбе, който (заедно с Жервиньо) би трябвало да съсипе само с бързината си повечето бекове в Серия А.

Най-големите надежди за свеж полъх в калчото (както, между другото, се е случвало почти винаги в миналото) обаче не са свързани с големите клубове. Така Удинезе и Каляри дадоха шанс на двама треньори – бунтари, доказали своя нонконформизъм като Андреа Страмачони и Зденек Земан, въпреки че те се провалиха съответно в Интер и Рома.

Торино пък замени продадения голмайстор на Серия А Чиро Иммобиле с Фабио Куалярела, който бе привлечен срещу скромните 3,5 млн. евро. Както Каляри, така и Сампдория имат нови собственици, които изглеждат компетентни и амбициозни. Сензациите Сасуоло и Верона се надяват да продължат позитивното си развитие, след като осигуриха безспорен колорит на италианския елит през миналото първенство.

Да не забравяме, че старият ни познайник Маурицио Дзампарини и неговият Палермо се върнаха в Серия А и ще се постараят да избегнат грешките от предишния си престой в елита, или пък ще ги повторят със забележителна упоритост и твърдоглавие. И в двата случая обаче ще бъде забавно.

Да се надяваме, че ще можем да кажем същото и за сезон 2014/15 като цяло, въпреки чудноватите ходове на претендентите за титлата.

Скот Флеминг, "Футбол Италия"
Provenzano
12 въпроса преди старта на Серия А

Интер и Лацио изглеждат способни на нещо голямо, Балотели ще липсва на Калчото

Сезон 2014/15 в Серия А започва днес. Съмнения и въпросителни не липсват, а споровете текат отдавна. „Евроспорт“ задава (и отговаря) на 12 въпроса преди първия кръг на шампионата.

Ще успее ли Алегри да накара тифозите на Юве да забравят Конте?
Не. Невъзможно е да бъде забравен един треньор, спечелил три поредни титли и извел Ювентус до невероятния рекорд от миналия сезон.
Освен това Алегри като че ли не притежава обаянието и характера, за да спечели сърцата на тифозите на Юве така, както го направи Конте.
Ювентус обаче си остава много силен отбор, със силен състав, който превъзхожда тези на конкурентите. Това означава, че бившият треньор на Милан може да изведе тима до някой успех.

Имат ли наистина Рома и Наполи сили за скудетото?
Да завършиш на второ място и да се класираш за квалификациите за Шампионската лига; да забавляваш и да впечатляваш запалянковците е едно, но да излезеш на терена, за да спечелиш титлата, е съвсем друга история.
Тази година Рома и Наполи са длъжни да атакуват скудетото. Но ще успеят ли да го направят?
Джалоросите трябва да избегнат риска от успокоението, защото с оглед на показаната игра, те заслужаваха скудетото още през миналия сезон.
Наполи обаче трябва да стегне защитата, което изглежда трудна задача. По-добре заложете на джалоросите.

Ще се завърне ли Лацио в Европа?
Абсолютно. Небесносините действаха отлично през лятото. Пиоли е сериозен и компетентен треньор. Попълненията бяха качествени. Отбраната бе подсилена, в средата на терена Орлите взеха Пароло, а в атака Клозе е гаранция за голове. Ако Кейта най-сетне изригне, Лацио може да се превърне в нещо повече от приятната изненада на сезона.

Кой ще спечели голмайсторската корона?
Последните трима голмайстори на Серия А неизменно напускаха Италия (Ибрахимович, Кавани и Иммобиле), затова в тази надпревара няма фаворит.
Марио Гомес е способен да заличи разочарованието от предния сезон, когато контузиите му попречиха да покаже на какво е способен (така стана и с Иммобиле, който преди да вкара 22 гола миналата година, бе отбелязал само 5 през 2012/13).
Освен него големи шансове има наследникът на Иммобиле в Торо Куалярела, както и нападателите на Земан в Каляри (например Марко Сау).

Кой ще е първият уволнен треньор?
Масимо Челино си тръгна, но затова пък в италианския елит се завърна палачът на треньорите Дзампарини. За 25 години босът на Палермо е уволнил 52 специалисти. Затова, макар доста негови колеги да са застрашени сериозно от тази участ, избираме наставника на сицилианците Бепе Якини.

Ще заблестят ли отново Роси и Ел Шаарави?
Италия отиде на световното в Бразилия без двама от най-ярките си нападатели, съсипани от неприятни контузии. Калчото обаче има нужда от Роси и Ел Шаарави. Последният на практика се превръща в основния коз на Милан след напускането на Балотели. А Роси, въпреки че продължава да има проблеми с коляното, ще бъде подкрепян от цяла Флоренция.
Ще успеят ли двамата да се завърнат под големите светлини на прожекторите? Да стискаме палци.

Какво ще стане с Верона след изригването през миналия сезон?
Верона бе една от най-големите изненади в последното първенство, но този път на жълто-сините ще им бъде изключително трудно. Тимът загуби Ромуло и Итурбе (вкарали общо 14 гола в предишния шампионат). Отборът се промени доста, като поне при част от новите попълнения няма никаква гаранция, че ще се представят на нужното ниво.
Много ще зависи от кондицията на Лука Тони. Таранът е на 37 години. Ще успее ли отново да вкара 20 гола? Изглежда почти невъзможно. Верона най-вероятно ще се бори за оцеляване.

Тони, Ди Натале, Тоти – какво да чакаме от ветераните?
Като се има предвид, че общото равнище на Серия А не се качи кой знае колко, най-вероятно трите поостарели звезди ще успеят за пореден път да се представят достойно.
От формата и здравословното състояние на Тони и Ди Натале зависи до голяма степен представянето на Верона и Удинезе, докато Тоти, въпреки ротациите, които Гарсия ще трябва да предприеме заради Шампионската лига, и на 38 години си остава най-голямата звезда в Рома.

Ще излязат ли миланските грандове от тунела?
Със смяната на собственика преди година Интер направи решителна крачка към бъдещето. Нерадзурите може би няма да са сред големите победители още този сезон, но клубът като че ли изгради основата, която да му позволи да върви нагоре.
Милан е един огромен ребус. Много ще зависи от новите попълнения в последните секунди (като Торес например). Проблемът обаче е принципен: Берлускони вече не е склонен да харчи огромни суми за клуба, така че на росонерите ще им бъде трудно (да не кажем и невъзможно) да си върнат поизгубената слава.

Струват ли си парите Итурбе и Мората?
Ювентус плати за Мората 20 млн. евро, Рома даде 22 млн. за Итурбе.
В Реал испанецът играеше твърде малко. Трансферът му е доста смел, но и рисков залог от страна на бианконерите.
Рома пое по-малък риск с Итурбе, който бе откритието на миналия сезон. Аржентинецът просто ще трябва да се приспособи към тоталния футбол на Гарсия, защото във Верона свикна с играта на контри.

Кои ще са големите звезди на сезона?
Видал и Куадрадо са сред малкото футболисти, за които големите в Европа завиждат на калчото (стига да не си тръгнат в понеделник). Иммобиле и Балотели вече избраха да търсят късмета си в чужбина.
Да се радваме, че Тевес, Игуаин, Гомес, Клозе, Пянич и Хамшик все още са в Серия А. Да не забравяме ветераните Тоти, тони и Ди Натале, както и Пирло, Де Роси, Роси и Черчи. Младите Погба, Итурбе, Икарди и Ел Шаарави вече загатнаха за огромния си потенциал. Дали няма да изригнат именно в предстоящия сезон?

Ще ни липсва ли Марио Балотели?
„Марио е футболист, който кара запалянковците да изпаднат в екстаз два пъти: когато за пръв път слага фланелката на любимия им тим и когато си тръгва.“
Едва ли някой може да даде по-точно определение за феномена Балотели.
Милан се лиши от нападател, способен да вкара 30 гола в 44 мача (и да добави 22 жълти картона и един червен). При все това, от чисто футболна гледна точка, отговорът на този въпрос остава неясен.
От гледна точка на медиите обаче няма никакво съмнение: Марио ще липсва на италианската преса като хляба и солта, които са в основата на нашия занаят. Британските таблоиди вече са отворили касите с шампанско...

„Евроспорт“
inter_ruse
вчера затворниците биха , а създадоха и много положения - пак ще са фактор в калчото , просто са класа над другите.
сега разбирам за шума покрай този коман , има много хляб в него.
и рома биха , а можем само да съжаляваме , че не взехме найнголан! перфектен футболист , за мене той играе по-добре от ернанес от както двамата си смениха отборите.
ако не ние , аз пожелавам на рома да станат шампиони...
Provenzano
Гобите направиха много добри свободни трансфери напоследък - Коман и Погба са изключителни таланти. Човек да се чуди как ПСЖ са го изпуснали толкова лесно. Вижте, че дори и без много пари пак могат да се привличат добри футболисти.
tutto_inter
http://footballitalia365.com/?p=4969

Sneijder
Inter choices for stadium and sponsor

Това е в днешният GDS - някой нещо по-подробно ?
Provenzano
За пръв път го чувам. В интерес на истината бих оправдал пасивността на Тохир през това меркато единствено с нов стадион.
inter_ruse
бе тоз пич , заза. май сасуоло имат всичките права за него нали , след като затворниците си върнаха мароне?
имате ли достоверно инфо за него?
Provenzano
Сасуоло платиха 7.5 млн евро за него през това лято и сега Заза е изцяло тяхна собственост. Пичът прави добро впечатление, а онзи ден вкара и гол за Скуадрата.
inter_ruse
миналия сезон го гледах малко(щото се води за талант) и мога да кажа,че има хляб в него. този сезон започна перфектно за него.
зимата да изкараме едни 10млн+да дадем някой друг талаш (и без тва сасуоло взимат много такива футболисти, за мен са италианския вариант на уест хям) и да вземем пича.
Provenzano
Определено сформираха доста добър тандем с Берарди в Сасуоло и в неделя ще ни тормозят.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.