Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Новини около Калчото
Форумът на Привържениците на Интер в България > Футбол Свят > Италия > Serie A
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
inter_ruse
милан са това което бяхме ние миналата година - слаба защита , мал шанс , много пропуски , греди и т.н. трябва да вземат пример от нас и да вземат 7-8 нови футболисти. един изявен централен защитник като миранда който да застане до романьоли , бековете им са много по-слаби от наште , трябват им и по един класен дефанзивен и разиграващ халф и едно крило който да играе до менез и бака. чака ги много работа... затова трябва да сме благодарни на нашите ръководители и манчо - само за една година превърнаха Интер от това което е милан сега , в лидер в класирането! ако се класираме в топ3 трябва да сме доволни,защото само преди година бяхме ебаси средняшкия отбор...
inter_ruse
смъкнахме се до трето място. наполи е зимен шампион и с юве ще спорят яко за титлата , дано неаполитанците станат шампиони , но затворниците навлязоха във форма и ще е бая трудно. тая печка погба вкарва на магия сякаш , само красиви голове , пък нашите нека пропускат сами срещу вратаря.
бтв , самп се превърнаха в баси жалкия средняк!
inter_ruse
резултати след анкета ''кои да са бековете на Интер''

RISULTATO SONDAGGIO:

La coppia di terzini più votata è stata Telles-Santon, subito dopo Telles-D'Ambrosio

Ecco i risultati:
Telles-Santon: 138 voti
Telles-D'Ambrosio: 134 voti
Telles-Montoya: 43 voti
JJ-D'Ambrosio: 9 voti
JJ-Santon: 7 voti
JJ-Montoya: 3 voti
Nagatomo-Santon: 2 voti
Dodò-Montoya: 1 voto
Nagatomo-Montoya: 1 voto
Dodò-Santon: 0 voti
Dodò-D'Ambrosio: 0 voti
Nagatomo-D'Ambrosio: 0 voti

и аз съм на мнение , че телеш и сантон трябва да са бековете ни. бразилеца трябва да е твърд титуляр , а не смешника с 55
inter_ruse
за халфовата линия...

RISULTATO SONDAGGIO: Il centrocampo più votato è stato:
Kondogbia-Medel-Brozovic, subito dopo Brozovic-Medel-Guarin

Ecco i risultati:
Kondo-Medel-Brozovic: 102 voti
Brozovic-Medel-Guarin: 75 voti
Kondo-Brozovic: 32 voti
Brozovic-Melo-Guarin: 15 voti
Kondo-Melo-Brozovic: 13 voti
Kondo-Medel-Guarin: 10 voti
Kondo-Medel: 9 voti
Melo-Medel: 9 voti
Guarin-Brozovic: 6 voti
Guarin-Medel: 3 voti
Kondo-Guarin: 2 voti
Guarin-Melo: 0 voti
Kondo-Melo: 0 voti

Grazie a tutti per aver votato

аз бих пробвал брозович - кондогбия - гуарин...
Provenzano
Чиро Имобиле се завърна в Торино.
inter_ruse
RISULTATI SONDAGGIO: Per l'eventuale successore di Guarin, Soriano è il centrocampista che ha ricevuto più voti, subito dopo c'è Xhaka.

Ecco i risultati:
Soriano: 182 voti
Xhaka: 115 voti
Fernando: 11 voti

Grazie a tutti per aver votato!


CdS - Accordo tra l'Inter e la Volvo, l’annuncio è imminente. La Volvo è stata partner e fornitrice delle auto dei nerazzurri negli anni delle vittorie più belle.
Provenzano
Обявиха кога стартира Серия "А" сезон 2016/2017 година

Италианската футболна федерация обяви, че следващото първенство на Серия "А" за сезон 2016/2017 година ще стартира на 21-и август тази година. Последният 38-и кръг от въпросната кампания пък ще се играе на 28-и май 2017 година.
inter_ruse
пфф,дибала е истинска класа и толкова млад дърпа юве напред... лятото трябваше да дадем всичко за него...
inter_ruse
пацини продължава да търмози рома chain_gun-2417.gif
cheffo
Милан ни направиха услуга и биха Фиорентина. Гледах ги и срещу Рома и въпреки че са зле като нас откъм играчи горе долу играят приличен футбол за разлика от нас. Снишата бая критики отнесе, но си понагласи основните играчи и схема и Милан играят приличен футбол, като се има предвид халфовете им - Хонда, Куцка, Бертолачи. Ние уж на хартия имаме по качествените играчи, но не се получават нещата. Незнам дали е от безкрайните ротаций на Манчини, но ми направи впечатление, че половината сезон мина и ние още нямаме основна схема на игра - 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2 и какво ли още не. Алегри също след експерименти в началото на сезона напипа схемата и титулярите и се вижда резултата.
inter_ruse
един мой голям любимец се завръща в серия А - мауро сарате chain_gun-2417.gif
жалко ,че не успя при нас...
inter_ruse
Бившият италиански национал Кристиан Виери коментира нашумелите нападатели в Серия "А". Според Бобо голмайсторът на Наполи Гонсало Игуаин е сред тримата най-добри реализатори в света. Шампионът на Италия с Ювентус от 1997 г. се пошегува, че аржентинецът е склонен да качва килограми.

"Не мисля, че с Игуаин си приличаме като нападатели. Може би единственото ни общо нещо е, че и той като мен е склонен да надебелява. Той без съмнение е №1 в Серия "А" и e сред тримата най-добри в световен мащаб. Другите двама са Роберт Левандовски и Луис Суарес. Пауло Дибала? Страхотен нападател, който веднага се адаптира в Юве. Мауро Икарди? Смятам, че се движи твърде малко по терена, но нека му дадем време. Титлата? Юве е истинският фаворит, но отборът ще допуска и грешки. Точно затова на Наполи и Интер им трябва постоянство, ако искат да имат шанс за първото място", заяви някогашният таран пред "Кориере дела Сера".

Provenzano
Гледам, че Ел Шаарави се е разписал още в дебюта си с екипа на Рома.
inter_ruse
остави рома и ел шаарави , ами ювентус пак ще станат шампиони без проблеми... загряха яко и взеха 12та поредна победа , наполи едва ли ще издържат на тяхното темпо.
само до преди 5-6г. се лутаха напред назад , а сега имат един много добър отбор , резерви , лидери , бе всичко от което се нуждае едни гранд...
Provenzano
Ха, много не ми се иска да го казвам, но просто в момента това е самата истина. Ювентус имат един наистина добре обигран отбор, мина достатъчно време от началото на сезона и новите се адаптираха много добре. В момента бият всичко наред с лекота. Наистина не виждам кой и как ще ги спре и този сезон да вземат Скудето. В Европа са ми ясни, но в Италия нямат реална конкуренция. Мачовете срещу слабаците си ги взимат почти на ходом, както се случи и днес срещу отбора на Киево.
Provenzano
Фиорентина с грешна стъпка при гостуването си на Болоня. Утре сме длъжни да победим Верона и да влезем отново в тройката.
cheffo
Това го очаквах, даже си мислех че ще паднат. Мисля че имаме реални шансове да ги опънем като гости, но много зависи и от Манчини да не оплеска състава с някоя малоумна ротация.
Norex
Фио тепърва ще почват да губят точки и няма да издържат психологически до края. Ако приемем,че Наполи и Юве ще са на първите две места трябва да сме постоянни и концентрирани до края,за да може да влезем в топ 3.
Provenzano
След снощната си победа Рома ни настигнаха и вече ни дишат във врата като са само на точка зад нас. С тези лековати грешки, които правим постоянно, много трудно ще се преборим за място в тройката.
inter_fen
Надявах се Руди Гарсия да се задържи още няколко мача, но уви. Сега при Спалети ще си взимат мачовете - поне лесните, няма как. За съжаление не съм оптимист за третото място.
inter_ruse
дано наполи опънат затворниците през второто полувреме. имат своите шансове , но само съдиите да не развалят мача ,че са доста съмнителни.
бтв.. на нас ни трябват халфове като хамшик и жоржиньо high_five-1304.gif
Norex
Късметът пак ги споходи гобите...
inter_ruse
такива късметлии няма никъде по футболния свят. ако не са съдиите ще е късмета или индивидулността... как да ги обича човек,майка им деба... рекорда ни от най-много поредни победи отива по дяволите.
сари много закъсня със мертенс и габиадини,трябваше да ги натисне след като бонучи излезе. бе големи късметлии , без положение вкараха гол благодарение на грозния заза...
а андреа бардзали е най-малко в топ5 в света на поста си , невероятно класен защитник!
grande internazionale
За първи път от много време, сядам да гледам мач на тази гнусна сган. Но дали Манчо гледа техни мачове, а дали нашето ръководство им хвърля по един поглед? Колкото и да са противни, при тях се работи. Не ме интересува дали купуват мачове или не, защото ние не сме на 1-2-3 точки зад тях, а сме на 12.
За нашият любим клуб важи българска поговорка: "Хубава работа ама българска". Хубаво сменихме президента, ама днес излиза статия за дългове и статия за продаване на акции. Хубаво сменихме треньора ама го сменихме с един късметлия, който няма план Б. Хубаво наляхме пари за трансфери ама нямаме 5 твърди титуляра. Хубаво накупихме малко по-известни от средняшките футболисти от последните години ама след 2-3 добри мача и спират да играят.
До кога ще обявяваме нулева година? Станахме ли италианското Ливърпул? До кога, ще викаме Форца и ще се надяваме "поне дербитата да вземем" ? До кога ние пред екраните, ще си хапем пръстите и ще си викаме "отбора има нужда от нас, трябва да подкрепяме, а то ще върже все някога", а нашите "футболисти", ще се качват на поршето, ще опъват 200 по улиците на Милано, ще си заведат женичката на ресторантче, в което водата е поне 20 евро, после пак с 200 към имението и секс до дупка на кинг сайз леглото?
Вярно е, ние нищо не можем да направим. Счупваме си пръстите да бием по клавишите и дори да се караме помежду си, а тях не ги еня, защото заплатката върви. Когато ги гледам нашите как играят и колко е бездушен треньора ни, заедно с президента, който е в Милано един път на 3 месеца, седя и си мисля.... дали изобщо се замислят за феновете? Дали се замислят, че едва ли не, кръв ни капе от сърцето всяка минута, в която те просто "играят"?
Всяка година си мислим, че трябва нещата да се наредят, но не. Годините си текът.. Станаха 6, а колко още до поне шанс за титла?
Едва ли ги "еня"...
inter_ruse
чочев на 23
Kutinkata
Който има възможност да си пусне мача на Болоня - Ювентус да види какво се случи в 73-тата минута и за каква скапана мафия атава въпрос в Италия , само и само Бонучи да играе срещу нас .
Provenzano
Да, после пак ще разправят, че Морати бил виновен за Калчополи... нещастници!
grande internazionale
Аз се изненадах, че нямаше някоя дузпичка а у. В момента, в който доближиха рекорда го смятах за подобрен. За мен е тотална изненада, че не ги добутаха до победата.
inter_ruse
Новият бос на футбола е фен на Интер

http://www.sportal.bg/news.php?news=592203

браво, дълги години да е поста си szyd-juve.gif szyd-milan.gif forza.gif
inter_ruse
триото на рома (пероти , ел шаарави и салах) е много добро! само се чудя и ядосвам защо след мадзари не се сетихме за спалети facepalm2.gif
cheffo
Можеше да се пробваме и за Шараави зимата. Иначе не ми се мисли как бековете ни (най-вероятно Дамброзио и япончето) ще успеят да се справят с Шараави и Салах.
cheffo
Сасуоло опукаха Милан. Дънкан вкара първият със страхотна тупалка. Асистенция на Берарди.
За Берарди е добре да натиснем лятото ( само ако продадем Икарди естествено). Наскоро четох, че от Ювентус са казали, че няма да правят пречки на играча ако има желание да играе в друг клуб и има реална оферта за него, въпреки че имат "джентълменско" споразумение със Сасуоло.
Provenzano
Хах какви спънки, какви пет лева? Беради не един и два пъти вече каза, че е фен на Интер от дете.
inter_ruse
братовчедите станаха абонати на сасуоло szyd-milan.gif какво да кажем за този отбор който громяхме с по 7:0 имат прекрасен състав , като се започне от консигли , вършалко , канаваро , ачерби и стигнем до берарди,дефрел и сансоне който продължава да се развива по един чудесен начин. имат и ди франческо който според мене е време да се пробва късмета в по-голям отбор.
гледах и наполи. играят много приятен футбол за окото , нямат нищо общо със серия А! кефят ме жоржиньо и хамшик , пас мас , ляв десен - всичко! инсине трябва да е твърд титуляр за националния на италия (това е бъдещето на скуадрата) а фейзи гулам смея да твърдя ,че е в топ3 на поста си-само алаба и марсело са по-добри засега от него , жалко че не го взехме лятото (уж нали имаше слухове...)
Provenzano
10-те най-скъпо платени играчи в Серия "А"

Вторият капитан на Рома Даниеле де Роси е най-скъпо платеният футболист в Серия "А", твърди "Гуарин Спортиво". Звездата на "Скуадра адзура" и световен шампион от Германия 2006 година печели по 6,5 милиона евро чисто на сезон. Игралият само за "вълците" 32-годишен халф печели с един милион евро повече от може би най-добрия играч в калчото през този сезон Гонсало Игуаин. Голмайсторът на Наполи и Серия "А" взима по 5,5 милиона евро на "Сан Паоло" след пристигането му от Реал Мадрид. Исканият от "кралете" и Барселона Пол Погба от Ювентус пък е третия на почетната стълбичка заедно с Един Джеко от Рома. Двамата взимат по 4,5 милиона евро на година.

Първата десетка се допълва от още двама футболисти на Юве - Буфон и Кедира, Бака и Монтоливо от Милан и по един играч от Интер и Рома - Кондогбия и Салах.

Даниеле Де Роси (Рома) - 6,5 милиона евро
Гонзало Игуаин (Наполи) - 5,5 милиона евро
Пол Погба (Ювентус) - 4,5 милиона евро
Един Джеко (Рома) - 4,5 милиона евро
Джанлуиджи Буфон (Ювентус) - 4 милиона евро
Сами Кедира (Ювентус) - 4 милиона евро
Карлос Бака (Милан) - 3,5 милиона евро
Рикардо Монтоли (Милан) - 3,5 милиона евро
Джофри Кондогбия (Интер) - 3,5 милиона евро
Мохамед Салах (Рома) - 3,5 милиона евро
Provenzano
Атаки а ла Земан, защита а ла Саки

Само две са причините, поради които до момента се говори най-ласкаво за Маурицио Сари и Пауло Соуза от треньорите в Серия А. Първата е очевидна – отличната им работа и съответстващите представяния на техните Наполи и Фиорентина със съчетание на резултати и красива игра (което не се случва често в Италия). Втората причина обаче е, че вече не е новина какво прави Еузебио Ди Франческо начело на Сасуоло от 2012 година до днес.

СИМВОЛНАТА ПОБЕДА НАД МИЛАН

Победата срещу Милан, който до неделя следобед бе смятан за един от отборите в най-добра форма в шампионата, е важна не само защото затвърди 7-мото място в таблицата на тима от Реджо Емилия, вече на само 3 точки от „и росонери”. Не е важна и само защото значеше четвърти пълен успех срещу гранд този сезон след онези срещу Наполи, Ювентус и Интер. Не, най-важното в нея и най-впечатляващото бе начинът, по който бе постигната тя.

Двубоят Сасуоло – Милан показа нагледно разликата между две напълно различни нива във футболна смелост и умение. От едната страна състава на Синиша Михайлович, който имаше в главата си един от ясен по-ясен план за мача: натиск и високо темпо от самото начало в търсене на ранен гол, за да наложи после единствения подход, при който неговият Милан функционира – да се затвори и да играе търпеливо.

Само че, благодарение на вратаря Андреа Консили, голът не дойде и „червено-черните”, разбираемо, понижиха темпото. И когато в 27-мата минута дойде попадението на Алфред Дънкан, мачът на практика приключи, тъй като Милан, задължен да гради играта, демонстрира всичките си ограничения.

НЕПОЗНАТИ ГРАНИЦИ

Границите на Сасуоло са напълно непознати предвид идеалното разположение на играчите и изнесената футболна лекция пред именития съперник. На десния фланг пробивите на Симе Върсалко изглеждаха изчислени с компютър – толкова бяха точни, а в центъра близостта и хармонията между троицата бе такава, че топки едва минаваха през тази зона към нападателите на противника. Почти никой не игра на сляпо.

От друга страна, защитата почти не бе изложена на опасност и доказателството откриваме в последните 18 минути на срещата (13 от редовното време плюс 5-те добавено) след изгонването на Грегъри Дефрел: при 11 срещу 10 на терена Милан така и не успя да стреля в очертанията на вратата!

НЕПРИКРИТИЯТ УЧИТЕЛ

Общо взето, когато Сасуоло атакуваше, на ум веднага идваше едно: Зденек Земан. Той е, между другото, един от футболните учители на Еузебио Ди Франческо от времето на взаимната им работа в Рома между 1997-1999 година. Само че всеки път щом се припомни пред Ди Франческо за уроците му при чеха, той се усмихва и отвръща: „Да, разбира се, но неговият футбол се различава много от моя.” Нещо, което се вижда особено в защитната фаза.

Срещу Милан на Сасуоло се наложи да играе почти цялото второ полувреме без Паоло Канаваро, който никога няма да бъде свръхкласа, ала със сигурност е един от защитниците с най-голям опит. Никой не забеляза отсъствието – първо заради изключителното представяне на Франческо Ачерби и Федерико Пелузо и второ заради гарантирания щит от триото Симоне Мисироли (и той излезе контузен) – Франческо Манянели – Дънкан, което бе отлично и в офанзивния пресинг, и в задържането на компактна форма в близост до полето на Милан (териториално предимство от 52%, линия на засадата на 38,4 метра височина).

ПРИКРИТИЯТ УЧИТЕЛ

С други думи, Сасуоло атакува като европейски отбор и се защитава като (съвременен) италиански – именно това определение (и най-вече обяснение), с което Ариго Саки често синтезираше своя велик Милан. А Саки отиде там, след като направи от своята Парма едно бижу, в което непознати младоци като Синьорини, Муси, Бианки и Мели, че дори и Бруно, Пиовани, Дзанони и Валоти изглежда почти извънземни. Някои от тях направиха кариера, други не. Както ще се случи също с Мисироли или Манянели, с Дънкан или Никола Сансоне, с Дефрел или Лука Антей.

Междувременно единственият, върху чието бъдеще не тегнат съмнения и който превърна своите момчета в такива футболисти, е Еузебио Ди Франческо. Днес вече никой не отрича, че той е напълно готов да поеме гранд. Когато и да стане това (не „ако”, а „когато”), все ще е леко закъсняло. Дано обаче само не е прекалено закъсняло, по дяволите! Защо ли е толкова силно подозрението, че в други европейски страни това вече отдавна щеше да се е случило?

Томазо Пелицари, „Кориере дела Сера”
cheffo
Сасуоло играят хубав футбол и постигат резлултати също така. Ди Франческо също много добре успя да замести Дзадза ( типичен мощен нападател) с далеч по-различния като качества Дефрел и от това въобще не пострада схемата и начина на игра на отбора. Щом успява да постигне такива резултати с неговата халфова линия, то си представям какво може да направи с Кондогбия - Брозович - Банега например.
Provenzano
Кой колко прибира от телевизионните права в Серия А

inter_ruse
юве пак победиха на 0 и буфон ще подобри рекорда. много са силни затворниците за съжаление и просто няма кой да ги спре. а за дибала какво да кажем? само на 22 , а поема отговорност да е водещ нападател на тима си и всичко му се получава. връща се в своята половина ,за да изнася топката , стреля без да му мисли , подава , вкарва , абе много ми прилича на агуеро по стил на игра и според мене го очаква блясково бъдеще!!!
фио сбъркаха срещу верона ,което е добре дошло за нас!
рома с осма поредна победа,но си мисля ,че не са чак толкова убедителни и според мене имаме шанс да ги изместим от третото място.
наполи водят на палермо и пак игуаин бележи. пипитата вкарва много ,но прекалено много се сърди на съотборниците си беее. дори когато няма какво да направят пак нещо се ядосва там. незнам , може и да гори в играта , но ми прави лошо впечатление това нещо.
inter_ruse
удинезе уволниха колантуоно. жалко за този отбор , защото си направиха много хубав стадион и имат прекрасни фенове. тоя поцо си изяде главата с уотфорд и дано не остави удине да изпадне в близкото бъдеще smile.gif
пише се ,че аталанта ще уволнят рейя и фаворит за поста му е прандели. моите уважения към бергамаските,но според мене прандели заслужава да води поне отбор като лацио smile.gif
inter_ruse
very_constipated-2076.gif very_constipated-2076.gif very_constipated-2076.gif
Provenzano
Игуаин е наказан за 4 срещи, което означава, че пропуска мача на Наполи срещу нас.

http://www.football-italia.net/82362/higuain-ban-confirmed
cheffo
Футболната федерация на Италия обяви, че от следващия сезон Серия А ще започне употребата на видео повторения в помощ на съдиите.
Миналият месец бордът на Международната футболна асоциация даде съгласието си през идните два сезона да започне тестването на подобна система, която би трябвало да помогне на реферите във взимането на точните решения.
„Италианската футболна федерация, заедно с други национални федерации, бе избрана да тества сисмета с видео асистент-съдиите“, обявиха от централата. „На срещата, която беше проведена в Лондон на 8 април във връзка промяната в правилата на играта, проектът беше обяснен и получи признание от националните асоциация. Тогава ние още веднъж изразихме своя интерес.“
„Президентът Карло Тавекио ще организира среща със Серия А, Серия Б и Лега Про, за да обсъдят техническите и операционни изисквания за извършването на тестовете от следващия сезон.“
Италианците уточниха, че проектът ще протече на два етапа: първият ще се проведе “offline” и ще обхваща сезон 2016/2017. Втората фаза вече ще протече „на живо“, но това ще стане чак през 2017/2018.

Гобите ще загубят едно от предимствата си по този начин.
Provenzano
Наполи - Болоня 6:0 biggrin.gif
Provenzano
Чудо невиждано - мач от Серия А без италианец на терена

На нещо невиждано станаха свидетели зрителите на срещата от 35-ия кръг в Серия А между Интер и Удинезе, спечелен от "нерадзурите"с 3:1. На терена на "Джузепе Меаца" от първата минута не излезе нито един италианец. Това беше кулминацията на една тенденция, която заплашва да взриви италианския футбол и особено "скуадра адзура". Средно процентът на чужденците в Серия А е 62, което силно ограничава избора на националния селекционер Антонио Конте. В местната федерация умуват върху различни варианти за ограничаване на чужденците, но винаги се намират вратички. Особено популярна е практиката с двойно гражданство.

Стартовите състави:

Интер: Ханданович (Словения), Нагатомо (Япония), Жесус, Миранда (и двамата от Бразилия), Мурийо (Колумбия/Испания), Мело (Бразилия/Испания), Брозович (Хърватия), Кондогбиа (Франция/ЦАР), Икарди (Аржентина/Италия), Биабиани (Франция/Гуаделупа), Йоветич (Черна гора/Сърбия).

Удинезе: Карнезис (Гърция), Видмер (Швейцария), Еденилсон (Бразилия), Фелипе (Бразилия/Италия), Ларанжера (Бразилия/Италия), Ваг(Мали/Франция), Агеманг-Баду (Гана), Фернандеш (Португалия), Кузманович (Сърбия/Швейцария), Теро (Франция), Сапата (Колумбия).
durex
Сезонът в Серия "А" още не е приключил, но през кампанията 2016/2017 година в калчото ще има нов дебютант. Тимът на Кротоне се класира за първи път в италианския елит няколко кръга преди края на Серия "Б". Отборът от Калабрия завърши 1:1 при гостуването на Модена в мач от 39-ия кръг на първенството и вече си гарантира участие в Серия "А". Кротоне има актив от 78 точки, като четири кръга преди края има предимство от 13 точки пред третия Трапани и не може да бъде изместен от първите две места в оставащите мачове.
cheffo
Дженаро Гатузо сподели любопитно мнение, според което Пеп Гуардиола се явява главен виновник за понижението на нивото на италианския футбол в последните години.
В интервю за "Гадзета дело Спорт", световният шампион от 2006 заяви: "Пеп Гуардиола създаде чудовище с Барселона!"
Причината за думите на Гатузо са, че според него доминантният, изпълнен с много пасове футболен стил, който Гуардиола наложи в Барса, а и в Байерн, е твърде много предпочитан и в Италия. В същото време класическият италиански стил на игра получава критики, че е твърде груб, дефанзивен и не достатъчно ефективен.
Редица треньори и отбори взимат за пример игровата философия на Гуардиола, а именно това е проблемът според Гатузо. Според него специалистите в Италия трябва да се върнат към италианския начин на игра, който дълги години им носеше огромни успехи в Европа.
"Грешно е да опитваме да копираме Гуардиола. Докато копираме други, губим голяма част от нашата култура. Най-вече в дефанзивен план."
"Разбира се, че трябва да променим нещо, това е така. Но защо не разчитаме на нещата, в които дълги години бяхме много добри. Все пак имаме четири звезди на гърдите...", заяви Гатузо, имайки предвид четирите световни титли на Италия.
Източник:"Гонг.бг"

Интересно мнение на Гатузо, въпреки че аз не мога да се сетя за много отбори практикуващи такъв тип футбол в Италия, освен Фиорентина, Наполи и Рома по времето на Руди Гарсия.
durex
Каляри е втория отбор след Кротоне, който ще играе от новия сезон в Серия А.
inter_ruse
Лацио ангажира доказан треньор

http://www.sportal.bg/news.php?news=603837

интересен треньор който постигна добри резултати с националния на чили. лацио ще станат доста стабилни при него.
inter_ruse
пауло дибала прави срещу самп два гола и асистенция. за 2500минути 19 гола+9 асистенции+това е мотора на ювентус.
може би той се приближава най-много до това ''новия меси''
този човек през 2017-2018 ще отиде я в реал , я в барса за 50-100млн - истинска наслада е да се гледа играта на дибала , нямам думи...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.