Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Новини около Калчото
Форумът на Привържениците на Интер в България > Футбол Свят > Италия > Serie A
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
ildiavolo
Цитат(Kutinkata @ Aug 15 2018, 09:43 ) *
Освен Калдара , Игуаин и Бакайоко , Милан ще вземат и Лаксалт и Саму Кастийехо . Честно казано селекцията им е доста по силна отколкото очаквах . С оглед пръснатите над 250 млн миналото лято , очаквах продажби на някой от по скъпите им играчи и почти никакви нови трансфери . За сметка на това те не продадоха основен играч а взимат няколко не лоши трансфери . Въпреки това подсилване , отново не ги виждам в 4ката , освен ако Наполи не спукат гумите по някое време .Правят 2 поредни лета с не малък минус в бюджета , но отново очаквам да няма наказание .

Почакайте да видим, че още остават много въпросителни. И аз съм склонен да се съглася, че с наличното към момента, топ 4 е трудно задача, по-скоро ни виждам на 5-то място, с малко повече късмет и лошо представяне от Наполи/Рома на 4-то.

Наглед лятото наистина е по-успешно от предното, най-вече заради Игуаин. И все пак остават много въпросителни:

- Ще бъде ли така успешен Пипита, при положение, че Милан и Гатузо не практикуват офанзивния футбол на Реал и Наполи и нямат изпълнителите на Ювентус - каквото и да си говорим, моментният Милан е поне една идея по-слаб от отборите, през които мина Гонсало.
- Ще се приспособи ли Калдара към играта ни и най-вече към "големия" футбол. Не че Милан е много по-напред от Аталанта, но само името на отбора води до по-голяма отговорност и очаквания, а на младите често това не им понася.
- Ще си върне ли формата от Монако Бакайоко или ще гледаме посредственото му представяне от Челси.
- Кастийехо, подобно на Калдара, ще направи ли следващата крачка или ще се окаже флоп.
- Лаксалт никой не го взима да вдига особено класата, а защото Стринич се контузи (не че той би вдигнал класата) и нямаме алтернатива на Родригез на левия фланг. Тук каквото дойде в плюс ще е добре дошло откъм представяне.

Хубавото на това лято е, че не продадохме нито един от основните ни футболисти - този път има някаква основа от сработени играчи, а не Донарума и Романьоли да е тази основа и всичко друго новопристигнали. В същото време се дадоха пари само за един възрастен, но наистина класен играч в лицето на Игуаин, който само с присъствието си на терена ще създава работа на 2-ма противникови защитници. Останалите входящи трансфери са инвестиция в бъдещето, която и да не се оправдае, просто ще имаме един играч на 23/24 години, който ще е конвертируем на пазара и трудно ще сме на особена загуба.

Остава още един трансфер и той е на разиграващ халф, както и при вас впрочем. Мечтите са за СМС, вероятно ще останат такива, но не пречи да помечтаем.

До петък си пожелавам СМС при нас и Модрич при вас, че да стане още по-интересно първенството.

Btw, ако имате затруднения с А1 каналите, пишете на лично и ще ви насоча къде да ги гледате безплатно в нета. Няма да го споделям тук, че прекаленото шумене напред-назад ще доведе А1 да се усетят и да спрат стрийма smile.gif
Kutinkata
Според мен Игуаин със сигурност ще вкара поне 20 гола този сезон . Лаксалт е над Рикардо Родригес а Бакайоко въпреки всичко според мен е надграждане над Кеси и Билия . Кастийехо е интересен играч но не знам защо са ви 2 десни крила , може би той или Сусо ще играе ляво . Само Калдара според мен е по слаб от Бонучи , но като цяло с тези нови и запазване на всички основни от миналия сезон , очаквам Милан да е по добър , спънка може да им е Гатузо .
Рома са доста подценявани , взеха доказан играч като Пасторе и опитен световен шампион като Нзонзи , а и доста млади играчи които да израстнат покрай тях и другите им опитни . Тук Ди Франческо определено им е плюс , защото е много добър треньор .
Лацио също очаквам да са фактор този сезон , даже повече от миналия . Продадоха само Де Фрай и Андерсон но взеха Ачерби и Бадел от които Индзаги ще вземе максимума , както и класния Корея . Индзаги пак ще изтиска всичко от играчите и ще са много корави Лациалите .
Наполи очаквам да са най голямото разочарование . Нямат скамейка и взеха само някав Верди , който за мен не е нищо особенно . Основните им играчи са на 30+ и все повече губят форма . А Анчелоти не е треньор за цял сезон , силата му е в турнирите .
Съдийте са ясни , имат силен отбор и още по силни съдии да помагат когато катеначото не издържи срещу Спал или Каляри , а и в най важните моменти , винаги ще гонят по някой Весино и тн . Виждам класирането така :
1. Съдийте
2. Интер
3. Рома
4. Наполи / Лацио / Милан
cheffo
Със сигурност сте по-силни от миналата година, но нямате дълга скамейка. Проблем, който при нас си оказа голямо влияние и се класирахме в ШЛ с голям късмет. Аз мисля, че и Рома и Наполи ще загубят повече точки този сезон. Рома са много офанзивни, но за първенство винаги се е изисквала здрава защита предимно. Наполи сигурно ще имат и те спад, докато се напаснат към стила на Анчелоти.
Provenzano
Италианската футболна федерация обяви, че всички спортни събития в страната, включително мачовете от вътрешното футболно първенство, ще започнат с минута мълчание през уикенда в памет на жертвите от трагедуята в Генуа.

Вчера сутрин в Генуа се срути автомобилен мост, по който минава магистрала А10. Преброяването на жертвите продължава, а засега информацията е, че загиналите са над 30.
Лепрето
sad.gif
Provenzano
Срещите от 1-ия кръг на Серия “А” между Сампдория - Фиорентина и Милан Дженоа, които бяха отменени заради трагедията в Генуа от 14 август с рухването на Понте Моранди, бяха насрочени за нови дати. Двубоят между Сампдория и Фиорентина ще се изиграе на 18 септември, а Милан ще приеме Дженоа на “Джузепе Меаца” на 31 октомври. Все още обаче не са ясни началните часове на двете срещи.
cheffo
Наполи мене лично ме изненадоха. Очаквах да загубят накякви точки след първите два кръга, но те са перфектни, освен това и показват игра. Лацио пък от друга страна изглежда, че са загубили енергията си от предния сезон, което е нормално. Мисля си, че тази година няма да успеят да се намесят в борбата за топ 4.
durex
Само че на Наполи рано или късно ще им свършат батериите и знаем къде ще завършат в края на сезона. Отново нямат адекватна скамейка и ще се разчита цял сезон на 13-14 играча на три фронта. Може би Рома тази година са доста по-солидни от тях. Важното е ние как ще се представим, защото видяното от първия кръг изобщо не беше задоволително, дано нашите влязат в час по-скоро и резултатите да не закъснеят.
Kutinkata
С оглед първите мачове са ясни няколко неща за мен . Съдийте най вероятно отново ще са шампиони . Вчера бият Лацио , като си позволяват да държат на пейката Дибала , Дъглас Коща , Куадрадо и Джан и това при положение , че Роналдо както обикновенно започва трудно сезона , когато навлезе в познатата си чудовищна форма ще стане страшно . Наполи и Рома отново изглеждат достатъчни солидни да са пред Лацио и Милан , но не толкова , че да са пред Съдийте . Наполи все още смятам , че скамейката ще им е проблем по някое време през сезона но със сигурност ще са сред челниците . Лацио най вероятно отново ще са този симпатичен отбор от миналия сезон , отново ще падат от всички силни отбори и ще бият слабите но не вярвам това да им стигне за 4ката . Милан пък имат ужасен център , скарани с топката играчи като Билия , Кеси и Бакайоко трудно ще те класират много напред , въобще халфовата им линия е малко подобна на наща , нямат играч който да даде един сносен пас . Все едно гледам Интер с Весино , Галярдини и Валеро . Треньора им е странно и неочаквано постоянно насран и очаквам отново да са 6ти . За жалост ние показваме , че трудно ще поддържаме силно ниво целия сезон и когато Найнголан или Брозо ги няма ще страдаме много , но вече съм коментирал какво мисля за останалите ни халфове . Иначе според мен с Нинджата и Брозо пред защитата и Лаутаро пред тях , а Перишич и Кейта по крилата ще изглеждаме доста солидно .
Предстой интересен сезон и се надявам да сме по голям фактор от изминалия .
cheffo
Изглежда, че Рома продават Строотман за 25м на Олимпик М. Доста странен ход от тяхна страна.
ale inter
https://www.sportal.bg/news.php?news=742344
Касано: Не бих изкарал повече от три дни в Ювентус
107952_orig.gif f181261444a4b611.jpg worthy.gif worthy.gif worthy.gif mexicanwave.gif
Provenzano
Италианската футболна федерация даде съгласието си професионалните клубове, участващи в Серия "А", да добавят спонсор върху левия ръкав на екипите си. Върху десния ръкав футболистите ще продължат да носят логото на Серия "А".

Така всеки един клуб може да носи върху екипа си до 5 спонсорски имена. С това си решение италианският футбол следва примера на Висшата лига, Ла Лига, Буденслигата и Лига 1, увеличавайки значително евентуалните приходи от спонсорски договори.
THE_GAME
На мен ли нещо ми убягва или програмата е леко тъпо направена за тоя кръг специално?! Милан играе в СЪБОТА с Наполи, Рома играе в ПОНЕДЕЛНИК с Аталанта и мачът Милан - Рома е в ПЕТЪК?! Хич не са неравнопоставени...
cheffo
Не знам защо беше в понеделник миналия кръг, но май на участниците в ШЛ ще са им по-рано мачовете от на останалите.

Provenzano
Серия А заплаши клубовете заради капитанските ленти

Лега Серия А отправи предупреждение до всички клубове в италианския елит, че започва да налага стриктно наказания заради използването на неофициални капитански ленти от следващия 4-и кръг.

Според част от новите правила за сезон 2018/2019 в калчото се въвежда единен стандарт за въпросния детайл от екипировката. Всеки капитан на отбор трябва да се отличава посредством бяла лента с логото на Серия А и надпис „Капитан” с главни букви.

Футболисти като Даниеле Де Роси (Рома) и Алехандро Гомес (Аталанта) игнорираха правилото, но и не им беше наложено наказание. Същото сториха и във Фиорентина при 6:1 над Киево във втория кръг, когато с лентата се отдаде почит към трагично загиналия бивш капитан на тима Давиде Астори.

От този момент нататък обаче всякакви волности, без значение повода, няма да се толерират. Лега Серия А обяви, че „всяко нарушаване на споменатите предписания ще бъде взето под внимание”.
Kutinkata
Лятото говорихме много за Барела и се говорише , че не ни трябввал ... Гледах го вече 2 пъти тоя сезон и определено е класи над Галярдини и Весино , не , че това е трудно но определено има много хляб в младия Барела и въпреки възраста си е адски класен играч .
durex
Кой е казвал, че не ни е трябвал? Точно аз почти цяло лято исках да вземем него, даже повече от това да си върнем Рафиня. Миналия сезон го гледах поне в 5-6 мача и останах с доста добри впечатления, но го има и това, когато играеш в средняк, може да се отпуснеш, докато в Интер или друг гранд ще те гледат под лупа и всяка една сгрешена топка веднага ще се споменава от коментатори, медии и т.н. Все пак аз съм "за" неговото привличане и то още зимата, защото има поглед върху играта, създава положения, и има страхотен изстрел от дистанция.
Kutinkata
Има много примери как играчи успяват в малък отбор но после се провалят в гранд и риска винаги го има . Но за нас сякаш това е единствения избор в момента , защото не можем да взимаме звезди на големите отбори . А и Икарди , Перишич , Шкрина и тн дойдоха от по малки отбори , а Барела е и доста млад , само на 21 а вече има опит зад гърба си в Серия А и е капитан на Каляри . Отделно и дрибъла му и паса му и удара му са класи над тези на Галярдини и Весино взети заедно . И все пак жалко , че не го взехме , щеше да ни е адски полезен .
cheffo
Рафиня трябваше и все още трябва да си върнем.
Kutinkata
Рафиня за мен изглежда все по далечна цел . От началото на сезона в Барселона го пускат доста често и последния мач беше титуляр . Ако се опази от контузии има шанс доста да вдигне цената си .
Kutinkata
С оглед слабата ни форма има и добри новини за нас . Най вече от Рома , които са ужасни направо от началото на сезона . Днес паднаха 2:0 а в края можеше и повече , този Мончи май не е толкова добър колкото го мислехме . Продаде Нинджата и Строотман и взе Нзонзи , Кристанте и Пасторе , като първите 2ма са определено по добрите , да не говорим и че си продаде супер вратаря .
Лацио от своя страна ще се борят за 4ката пак , отново падат от всички силни , но бият всички слаби , днес взеха победата с лекота .
Милан пък са доста слаби . Аталанта макар и да изравниха в края на мача , тотално надиграха Милан , а Дуван буквално ги изнасили . Братчедите са конкурент на Фиорентина и Аталанта за ЛЕ , както казвах и преди сезона не ги видам в борбата за ШЛ .
durex
Още е рано да се коментират такива неща. Знаем след януари месец доста отбори се преобразяват и наваксват изоставането си, така че аз ще се въздържа от прогноза къде ще завършат Милан. Важното е да гледаме в нашата паница и да завършим там където сме си поставили като цел, другите не ме интересуват.
Иначе Гатузо май е пътник, макар че Аталанта са им черна котка, нещо като Сасуоло за нас и мен точно този резултат не ме учудва.
Kutinkata
Още преди сезона го твърдях за Милан и сега го твърдя пак . Просто състава им е слаб , та те имат само един Игуаин , вратаря също им е слаб а треньора им е пълен леш . Единствено Конте може да ги съживи тия мърди , но ако Милан с този състав успее да влезе в ШЛ , определено ще е нещо грандиозно за тях . Все пак им прогнозирам 6то място или 7мо ако Фиорентина направи добър сезон .
durex
За гобите ВАР няма !!!!

N.Roussev
Тепърва се започва със съдийските безобразия.Португалската примадона е баш на мястото си,но отново ще реве в ШЛ.
cheffo
Мисля, че тази снимка е показана под ъгъл и затова изглежда така. Иначе са уж на една линия. Но ако това беше гол за Интер, почти сигурно щеше да е отменен.
Provenzano
Как може такива неща да се случват в 21-ви век и то в едно от топ първенствата в света? И всичко отшумява толкова бързо. Същото е с Барса и Реал в Испания.
Kutinkata
Засада на Роналдо нямаше , гола е редовен . Незнам дали съдията се е допитвал до ВАР .
cheffo
В нета има снимки на влизане с бутоните на Пянич, идентично с това на Весино. Естествено, там няма ВАР и червен картон, а само жълт.
inter_ruse
Някой с наблюдения към Пятек????
Kutinkata
Пятек започна повече от ударно кампанията в Италия и май всички говорят за него . Вкара 12 гола в първите 7 мача за Дженоа , което е повече от добре , но аз лично нямам наблюдения над него .
На мен друго ми направи впечатление този кръг , а именно , че системата ВАР е повече от смешна . Вижте дузпата за Фиорентина , адски смешна е и даже нямаше ВАР , вижте в 55тата минута при 1:0 за Милан , каква дузпа се подмина за Сасуоло , та тя беше повече от 100%ва а даже нямаше ВАР . Виждаме и това за Съдийте https://www.facebook.com/juventusvergogna/v..._location=group . Трябва да се подобри системата ВАР , може би както в тениса , капитаните да имат право да изискват ВАР до 3 пъти на мач , иначе така се получават пак адски много съдийски грешки .
durex
Нашата юношка Беса е препарирал гобите и е донесъл точката на своя отбор срещу гобите. Време беше и те да започнат да губят точки, дано да продължат в това темпо още дълго време.
N.Roussev
Роналдо отново с гол от 5 метра,не е имало такъв смешен голмайстор в Серия А.Аз обаче повече се радвам на поредния провал на Рома,дано останем с един пряк конкурент по-малко.
inter_ruse
Италия отново се върна на трето място в ранглистата.
N.Roussev
Оспорвана ще е битката с англичаните,засега имаме превес в ШЛ,но в Лига Европа са някои от топ отборите им.Добре поне,че тези коефиценти вече нямат значение за квотите.
Kutinkata
Ювентус падаше 1:0 до 55та минута и съдията реши да им даде измислена дузпа БЕЗ да гледа ВАР ... После се чудят защо всеки ги мрази и ги млатят в Европа .
Kutinkata
Преди малко Наполи се издъни срещу последния Киево и то в Неапол . Така , че не трябва да умоловажаваме супер мача на Кейта . В Серия А можеш да се издъниш във всеки един мач . Само за съдийте не важи това , защото тръгнат ли натсм нещата , последват едни дузпи , червени картони , голове от засада и тн ..
durex
Само на точка сме от Наполи, но тепърва започват сериозните мачове, които като че ли влагаме повече енергия и мисъл и си взимаме дербитата с изключае гобите заради страничните фактори.
inter_ruse
Лацио и Милан ни успокоиха повече с равенството което направиха.
Рома загубиха точки , така че ще е чудо ако не влезем в топ 4 и тази година.
cheffo
По принцип няма много смисъл да се гледат точките на този етап. Аз по скоро гледам цялостният облик на отборите и тази година ми се струва, че сме по близко до Наполи и Ювентус, отколкото до Рома, Милан и Лацио. Очаквах спад при ромите, но не и чак такъв. Дано не успеят да се възстановят скоро.

Между другото голът, който Де Пол им вкара е по вина на "нашите" момчета Жуан и Сантон, които не успяха да го спрат.
ale inter
Айде да не се радваме много много защото идва Коледа,всички знаем след банкета какво следва wink.gif
inter_ruse
Гледах второто полувреме на Фио - Юве. За 1ви път гледам затворниците този сезон , но веднага ми стана ясно , че побеждават без проблеми в тия А. Без да блестят, без да си дават много зор , хората бият. Трудно ще слязат от трона.
Манджукич е много по-добър и полезен от оня женчо, евала на Алегри , изсмуква футболистите си и ги редува по доста успешен начин.
А заради контузиите и спада във формата на Карвахал , сега може би Кансело е най-добрия десен бек в света (Нищо,че днес игра като ляв). Много бърз,остър,борбен бек , с перфектен пас и перфектно центриране.
Халал да са им на Валенсия тези 40млн , а ние балъците обиграхме и позволихме на врага да вземе топ бек.
Ювето е много напред момчета, ако не почнем да харчим по 100-150млн за 2-3 играчи , трудно ще ги настигнем.
Kutinkata
Ювентус единия мач излиза с тройка нападение - Дибала , Куадрадо и Роналдо а другия с Коща , Бернардески и Манджукич ... Единия мач с център Матуийди , Куадрадо , Бентанкур а другия с Джан , Пянич и Кедира ... Определено имат дълбочина и класа . Иначе Кансело е един от най добрите бекове , то е ясно , макар , че снощи гледах Реал и тоя Карвахал е уникален . Когато взехме Вършалко вместо Кансело , знаехме , че взимаме компромисен вариянт а по класния го оставаме на Ювентус , но не очаквахме компромесния вариянт да е толкова чуплив . И все пак в момента не се борим с Ювентус , аз ще съм крайно доволен на второ място този сезон , дори и трето няма да е трагедия .
durex
Да не урочасам нещата, но трудно някой ще ни изхвърли от тройката тази година. Стига да не влизаме в дълбоки кризи, мисля че би трябвало да не е проблем класирането между второ и трето място. За първо не искам да говоря, може би след мача с гобите.
inter_ruse
При тези непостоянни игри на Рома и Лацио ще е срамота ако не влезем в топ 3. И все пак си мисля ,че ще завършим на 2-ро място.
Но от лятото трябва да се стремим вече към върха. За целта ще ни трябват попълнения от най-висша класа , а не като последното меркато , пускаш диаманта Кансело и взимаш компромисен вариант за който трябва да палиш свещи да играе като диаманта.
Лятоска ни трябват два халфа от най , най-висок калибър и ако може Перишич за Марсиал. Запазваме си текущия отбор с изключение на двама , трима и атака към скудетото!!!
Въпреки , че Наполи и Рома са страхотни отбори , според мене се вижда ,че само Интер може да смъкне Ювето от върха.
Faketo
Цитат(inter_ruse @ Dec 1 2018, 23:49 ) *
Гледах второто полувреме на Фио - Юве. За 1ви път гледам затворниците този сезон , но веднага ми стана ясно , че побеждават без проблеми в тия А. Без да блестят, без да си дават много зор , хората бият. Трудно ще слязат от трона.
Манджукич е много по-добър и полезен от оня женчо, евала на Алегри , изсмуква футболистите си и ги редува по доста успешен начин.
А заради контузиите и спада във формата на Карвахал , сега може би Кансело е най-добрия десен бек в света (Нищо,че днес игра като ляв). Много бърз,остър,борбен бек , с перфектен пас и перфектно центриране.
Халал да са им на Валенсия тези 40млн , а ние балъците обиграхме и позволихме на врага да вземе топ бек.
Ювето е много напред момчета, ако не почнем да харчим по 100-150млн за 2-3 играчи , трудно ще ги настигнем.

А усети ли подкрепата от съдията -пресилени фалове,фалшиви засади и т.н.Все в полза на Юве.Дано на нашия мач не е този съдия!!!
cheffo
Нови издънки на Рома и Лацио. Великият Ди Франческо май е пътник.
Kutinkata
Лацио ги признавам за най смотания отбор . Поведоха със спорна дузпа в 96тата минута и не успяха да задържат преднината си . Симоне Индзаги е добър мотиватор но психиката на отбора му е ужасна . Миналия сезон допуснаха 3 гола от Залцбург за 4 мин за да отпаднат от ЛЕ , после 2 късни гола от нас за да отпаднат от ШЛ , а снощи не успяха да бият след като повеждат в 96тата минута ... Въобще има още куп примери . ЕДФ пък няма грам късмет , има сумати контузии тоя сезон , продават му основни играчи и за капак изпусна няколко взети мача . Вчера водиха 2:0 и изпускаха положения , а накрая ги изравниха 9 човека от Каляри в последната си атака ... Всичко това е добре дошло за нас , защото изглежда и този сезон ще се конкурираме точно с Лацио , Рома и Милан .
Provenzano
Нарича се липса на манталитет.
Kutinkata
Тази година ще е грехота ако не си осигурим рано рано място в тройката и накрая да съсредоточим повече сили в ЛЕ .
Гледах вчера Лацио , напълно заслужено загубиха от Аталанта . Въобще играта им този сезон е доста слаба . Симоне Индзаги сякаш изтиска максимума от всичките си играи миналия сезон и въпреки това не постигнаха целта си . Почти не продадоха и не купиха никой но отбора сякаш вече е изцеден и без мотивация . Основни играчи като Милинкович и Луис Алберто са на много ниско ниво , честно казано не вярвам Лацио да са кой знае какъв фактор до края на сезона .
Милан тактически са по зле и от нас . Преди малко им изгледах мача с Болоня и без да преувеличавам те нямаха абсолютно нито едно положение . Играят с център от ръгачи като Кеси и Бакайоко , в атака им е дървото Кутроне и слетия с посредственоста Игуаин . А Гатузо е кон с капаци , който тактически е на ниво българската Б група . Не виждам кое и как може да ги съживи тея , макар , че може лекичко да живнат ако уволнят Гатузо .
Рома пък вече загубиха всякакъв баланс с постоянното си продаване на основни играчи . Последния им мач атакуващо трио им беше Клуйверт , Юндер и Заниоло , та в примаверата ни сигурно е по висока възраста ни . Освен това имат и много проблеми с травми , също идостават с доста точки а дори следващия мач имат нова сигурна загуба срещу Ювентус . Очаквам да се съживят по някое време но ще им е много трудно . Докато им се оправят всички играчи и нмерят някакъв баланс в играта си , а отделно ще имат и още няколко тежки мача в ШЛ .
Честно казано се замислям дали няма едни Аталанта да се окажат главен претендент за зона ШЛ . Започнаха много слабо сезона и имаха едва една победа в първите 8 мача , но в следващите 8 записаха 6 успеха и са само на 3 точки от Милан . Играят много приятен футбол и нямат мачове в Европа .
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.