IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

>Реклама

> Пишете на КИРИЛИЦА!!!

МОЛИМ ВИ ДА ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!! ВСЯКАКВИ МНЕНИЯ НАПИСАНИ НА ДРУГ ШРИФТ ЩЕ БЪДАТ ПРЕМАХВАНИ, СЪОБРАЗНО ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!

150 страници V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Новини около Калчото
pietenceto
коментар Mar 17 2011, 21:45
Коментар #121


Интер Фен
*****

Група: Members

Коментари: 696
Регистриран: 11-July 10
Град: Плевен
Потребител No.: 2,875



Цитат(radiinter @ Mar 17 2011, 09:33 PM) *
Дженоа ще направи опит да привлече Бербатов през лятото oops.gif biggrin.gif
http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=191875

На мен лично това някак си ми звучи смешно biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pietenceto
коментар Mar 17 2011, 22:14
Коментар #122


Интер Фен
*****

Група: Members

Коментари: 696
Регистриран: 11-July 10
Град: Плевен
Потребител No.: 2,875



Левски хвърли око на нападател от Серия "А"

Българският колос Левски следи изявите на нападателя на италианския Киево Сирил Теро, съобщават медиите на Апенините. Френският стрелец играе в тима от Верона от миналото лято, като до този момент има два гола от 19 мача в калчото. Теро има опит из нашите ширини, след като през сезон 2006/07 носеше цветовете на румънския гранд Стяуа. Според колегите на Ботуша от Левски вече са пращали скаут в Италия, който да следи и анализира изявите на 27-годишния нападател на "летящите магарета".


sportal.bg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miro Belia
коментар Mar 23 2011, 14:23
Коментар #123


НА ДЕДО ТИ БАЩАТА
*******

Група: Members

Коментари: 3,378
Регистриран: 9-September 08
Град: софийски хулиган
Потребител No.: 585



Буфон: Интер ще е шампион


--------------------


ВСЪЩНОСТ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ВУЛГАРЕН, САМО ЛЕКО ГИ ЧУКВАМ С ЧУРКАТА ПО ЧЕЛОТО И МЛЪКВАТ ... НАЛИ МИЛАНИСТЧЕТА ???
А питате ме дали пия ?! Водка с кола, джин с тоник, уиски с фъстъци, водка с тоник, джин с кола, ликиор с кори, мастика с мента, пина колада с майка ти после джин с водка, вермутка с маслинка, мартини с черешка, ДА ГО НАБИЕМ НА ПЕПЕЛЯШКА, Ти ше кажеж дали пием, дали според тебе по - добре а ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SHeki
коментар Mar 27 2011, 14:55
Коментар #124


ТИПЧЕ ПАЛЕ !
********

Група: Members

Коментари: 5,685
Регистриран: 13-March 08
Потребител No.: 497



Италианският парадокс

Футболът в Италия се нарича „калчо". Играта "calcio" е характерна за тази страна от векове. В наши дни тя се практикува в автентичната си разновидност само по ежегодните градски фестивали.

Именно тук се крие разликата между Играта /разбирайте футбол/ на Апенините и тази навсякъде другаде. В основата на съвременния футбол на Апенините обаче си остава тази странна древна игра - типично за нея е да се бориш с противника грубо, мръсно, дори да го свалиш на земята за да отнемеш топката

В този ред на мисли трябва да се отбележи, че Дженаро Гатузо щеше да е от добрите играчи на „калчо", ако беше по-широко разпространено днес. Всъщност там няма дума "футбол" - той се казва просто „калчо". Все още в Серия "А", може да се видят изключително хубави комбинации, нови финтове, красиви голове и изключително груби единоборства, нямащи нищо общо с твърдата игра, практикувана на Острова.

Италианският начин на игра продължава да се разглежда като подчертано дефанзивен, лишен от идеи и много неатрактивен за гледане. Всъщност, като започнем от въвеждането на катеначото, италианският футбол дава на Играта почти всички тактически нововъведения за последните 50 години с изключение на холандското изобретение, наречено "тотален футбол". Но, както тоталният футбол за холандците, така и днес за италианците катеначото не са запазената марка на стила им на игра на клубно и национално ниво.

Най-актуалното доказателство за това е последният останал италиански отбор в Европа Интер, който отстрани Байерн с отворена и атакуваща игра, а това бе и поводът да напиша тази статия.

В изявите на италианските клубни и национални отбори се крие и парадоксът, че повечето футболни анализатори, специалисти и треньори, продължават да гледат на тях в сянката на едно клише - че италианците могат само да се защитават и винаги играят катеначо.

А реално клубовете от Ботуша отдавна не играят този защитен футбол от миналото. Милан на Саки и Капело от края на 80-те и 90-те години се утвърди с офанзивната си игра и въведе пресата като постоянен прийом за блокиране на противника. След това Ювентус на Липи преодоляваше почти без проблем всичките си съперници в Италия и Европа, отново практикувайки тежък атакуващ футбол. Същото важи и за националния отбор. Успоредно с това, по същото време Интер, Парма и Лацио играеха в другите европейски купи и стигаха често до финал.

Преди Световното в Южна Африка Марчело Липи заяви ядосано на журналист от ВВС, че вече е изморен да слуша как те играели защитно. Треньорът твърдеше, че реално Италия вече няма силните защитници от времето на Факети до Малдини.

Днес Скуадра Адзура и италианските клубове допускат много повече голове отпреди. Още повече че Играта е много променена и темпото е по-високо, което прави защитната игра прекалено рискована и се практикува от по-малките отбори, когато играят срещу по-големите, при това много често и успешно.

Италия отпадна безславно от Мондиал 2010, след като допусна 5 гола в групите. Последният пример - отстраняването на Милан от Тотнъм, пак е многозначен, защото и в двата мача футболът се играеше предимно в наказателното поле на "шпорите", но никой не коментира факта, че Реднап избра изключително защитна, или може би типично "италианска" тактика срещу Милан. Дори във втория мач лондонският отбор не успя да изнесе топката по-нормален начин почти през целия мач. Ако се беше случило обратното, Милан щеше да търпи критики в продължение на цяла седмица, просто защото са италиански отбор.

А пък клубове като столичните Рома и Лацио например никога не са били известни със защитен стил на игра.

Тук се крие противоречието при разбирането за италианския футбол - той е много по-различен и разнообразен в тактически план от всеки друг. Не е задължително красив, но е по-рационалният и прагматичният от останалите варианти на Играта в различните страни и континенти.

Именно тази типична за калчото рационалност, бе възприета и от английските отбори с големия внос на играчи и треньори. Първо Челси при Виали и Раниери въведе прагматичния начин на игра, после това направи и Фъргюсън с Юнайтед, като в последните години този стил се възприе и от отборите от средата на таблицата в Англия. Резултатът е, че Висшата лига се превърна в най-гледаното периодично телевизионно предаване в света.

Испанците, разбира се, няма да възприемат нищо от италианците, по простата причина, че те също си имат собствено и изключително трудно подаващо се на чужди влияния разбиране за Играта. Там отборът излиза от съблекалнята, за да атакува, иначе от трибуните се развяват бели кърпички. Особено силно това важи за Реал, който уволни треньора си Фабио Капело през 2007 г. въпреки спечелената титла, защото не практикувал атрактивен стил на игра. При Моуриньо сега Реал играе в атака през целия мач, нещо абсолютно нехарактерно за всички отбори, водени преди това от Специалния. Барселона въобще не влиза в този анализ, защото те винаги са играли супер офанзивно.

Парадоксът е, че при анализаторите и особено при коментаторите на футболни мачове у нас и в чужбина продължава да има и скрито неодобрение на италианския начин на игра. И, между другото, се отбягва съпоставката с днешния стил на английските отбори!

Ще взема за пример най-успешния от тях в последните години - Манчестър Юнайтед, който играе предимно на контраатака и с този стил преодолява съперниците си. "Червените дяволи" не блестят този сезон, като изключим няколко магически гола на Бербатов и един на Рууни, но са се превърнали в изключително жилав и труден за побеждаване отбор с много здрава защита. (Нямам за цел да критикувам дефанзивния и неатрактивен футбол на Сър Алекс, напротив, според мен всички колективни спортове се печелят първо с добра игра в защита).

В заключение ще спомена като пример част от едно интервю на Фабио Капело от периода му в Рома. "Вълците" побеждават с 5:0 Венеция у дома. Журналистът на телевизия RAI го попита дали е доволен от мача и играта на неговият отбор, а Капело отговори в типичния си стил: „Честно казано, предпочитам пет победи с по 1:0". Но, както по-горе беше написано: Рома никога не е играла защитно!


Благодаря на Ицо , че ми я показа , доста истина има в тази статия поне според мен smile.gif


--------------------


" .. Dio creò la Merda poi s rese conto ke poteva fare di Peggio e creò il Milan.. "

" ..No, non puoi cambiare la bandiera e la maglia nerazzurra dei campioni del passato,e poi e la stessa di quelli del presente,io da loro voglio orgoglio per la squadra di Milano,perche c'e solo L'INTER .. E mi torna ancora in mente l'avvocato Prisco,lui diceva che la Serie A e nel nostro DNA,io non rubo il campionato e in Serie B non sono mai stato.. "

".. Фактически ФК ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ изпълнява абсолютно необходими , макар и неособено лицеприятни функции.Също като лешояда - санитарят на гората който я почиства от мърша. Без него обаче системата би рухнала.В крайна сметка те печелят веднъж на 45 години , но остават верни на стила си , изграден през годините"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grande internazi...
коментар Mar 27 2011, 18:05
Коментар #125


Moderator
********

Група: Inter-Bulgaria.Team
Коментари: 6,057
Регистриран: 5-September 10
Град: Сливен
Потребител No.: 3,220
Любим Играч: Javier Adelmar Zanetti



Да и аз преди малко я видях. Много добра!


--------------------
`858 `



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miro Belia
коментар Mar 28 2011, 12:33
Коментар #126


НА ДЕДО ТИ БАЩАТА
*******

Група: Members

Коментари: 3,378
Регистриран: 9-September 08
Град: софийски хулиган
Потребител No.: 585



Ибра: Милан е по-силен от Интер

Звездата на Милан Златан Ибрахимович е убеден, че "росонерите" са по-силни от градския враг Интер. 29-годишният стрелец ще пропусне заради наказание дербито с "нерадзурите" на 2 април, което може да се окаже решаващо за титлата в италианската Серия "А", но не пропусна да се заяди със съперника. Милан все още е водач в класирането на Серия "А", но Интер е само на 2 точки зад Ибра и компания, а Наполи и Удинезе също не са далеч от върха.

"Чувствам се много добре. В добра форма съм и всичко е наред. Мисля, че борбата за титлата ще се води до самия край. Остават осем кръга. Битката наистина е много оспорвана, ние загубихме последния си мач, а Интер спечели своя. Но ако не спечелим Скудетото, вината ще си е наша, защото ние сме най-добрият отбор в Италия", заяви шведският нападател пред "Гадзета дело Спорт". "Дербито е важно, защото е повече от един нормален мач. Играл съм в много дербита и зная това. Ще бъде страхотно и много важно да спечелим", добави Ибра.

www.sportal.bg

Друсан номад ...


--------------------


ВСЪЩНОСТ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ВУЛГАРЕН, САМО ЛЕКО ГИ ЧУКВАМ С ЧУРКАТА ПО ЧЕЛОТО И МЛЪКВАТ ... НАЛИ МИЛАНИСТЧЕТА ???
А питате ме дали пия ?! Водка с кола, джин с тоник, уиски с фъстъци, водка с тоник, джин с кола, ликиор с кори, мастика с мента, пина колада с майка ти после джин с водка, вермутка с маслинка, мартини с черешка, ДА ГО НАБИЕМ НА ПЕПЕЛЯШКА, Ти ше кажеж дали пием, дали според тебе по - добре а ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
radiinter
коментар Apr 2 2011, 10:05
Коментар #127


Moderator
********

Група: Член на фен-клуба
Коментари: 13,190
Регистриран: 19-March 07
Град: София
Потребител No.: 299



Президентът на Лацио Клаудио Лотито и колегата му от Наполи Аурелио де Лаурентис нажежиха обстановката преди неделното дерби между двата тима в Неапол. На официална вечеря между шефовете на клубовете в Серия А за разпределение на парите от тв права Лотито и Де Лаурентис се хванаха за гушите според Calcioa.it. Шефът на гостите Лотито поискал повече пари за излъчването, което е раздразнило колегата му от Наполи. След ругатните двамата преминали от думи към дела и си разменили удари. Наложило се Адриано Галиани (Милан) и Пиетро Ло Монако (Катания) да се намесят, за да бъде възстановена работната атмосфера. После срещата продължила по график.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miro Belia
коментар Apr 3 2011, 10:30
Коментар #128


НА ДЕДО ТИ БАЩАТА
*******

Група: Members

Коментари: 3,378
Регистриран: 9-September 08
Град: софийски хулиган
Потребител No.: 585



Ван Гаал поема Юве, жена му го издаде


--------------------


ВСЪЩНОСТ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ВУЛГАРЕН, САМО ЛЕКО ГИ ЧУКВАМ С ЧУРКАТА ПО ЧЕЛОТО И МЛЪКВАТ ... НАЛИ МИЛАНИСТЧЕТА ???
А питате ме дали пия ?! Водка с кола, джин с тоник, уиски с фъстъци, водка с тоник, джин с кола, ликиор с кори, мастика с мента, пина колада с майка ти после джин с водка, вермутка с маслинка, мартини с черешка, ДА ГО НАБИЕМ НА ПЕПЕЛЯШКА, Ти ше кажеж дали пием, дали според тебе по - добре а ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
radiinter
коментар Apr 3 2011, 10:31
Коментар #129


Moderator
********

Група: Член на фен-клуба
Коментари: 13,190
Регистриран: 19-March 07
Град: София
Потребител No.: 299



Цитат(INTER_1908_ @ Apr 3 2011, 11:30 AM) *
Ван Гаал поема Юве, жена му го издаде



Супер,той вече има комплекс от нас laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SHeki
коментар Apr 3 2011, 14:24
Коментар #130


ТИПЧЕ ПАЛЕ !
********

Група: Members

Коментари: 5,685
Регистриран: 13-March 08
Потребител No.: 497



Докато има такива мачове като Наполи - Лацио , КАЛЧОТО ЩЕ БЪДЕ ЖИВО ! КУР ЗА СИЛНИТЕ МЪЖЕ НА ДИЕМА , КУР ЗА ПОСЕРЕНИТЕ НЕМЦИ ! КУР ЗА ТЪПИТЕ ФРАНЦУЗИ !


--------------------


" .. Dio creò la Merda poi s rese conto ke poteva fare di Peggio e creò il Milan.. "

" ..No, non puoi cambiare la bandiera e la maglia nerazzurra dei campioni del passato,e poi e la stessa di quelli del presente,io da loro voglio orgoglio per la squadra di Milano,perche c'e solo L'INTER .. E mi torna ancora in mente l'avvocato Prisco,lui diceva che la Serie A e nel nostro DNA,io non rubo il campionato e in Serie B non sono mai stato.. "

".. Фактически ФК ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ изпълнява абсолютно необходими , макар и неособено лицеприятни функции.Също като лешояда - санитарят на гората който я почиства от мърша. Без него обаче системата би рухнала.В крайна сметка те печелят веднъж на 45 години , но остават верни на стила си , изграден през годините"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
durex
коментар Apr 3 2011, 14:30
Коментар #131


Модератор
********

Група: Inter-Bulgaria.Team
Коментари: 12,939
Регистриран: 27-May 09
Град: Ямбол
Потребител No.: 1,475



Бахти лудия мач и вече сме 3-ти...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
N E R A Z Z U R ...
коментар Apr 3 2011, 14:36
Коментар #132


Con zurro nero cuore
********

Група: Член на фен-клуба
Коментари: 3,865
Регистриран: 19-January 08
Град: Варна/София
Потребител No.: 461
Любим Играч: FC Internazionale



Голям мач между Наполи и Лацио. Истинска наслада за окото беше този сблъсък. Съдията малко ощети Лацио след като трябваше да бъде зачетен гола на Броки, но какво да се прави.

1. Милан - 65
2. Наполи - 62
3. Интер - 60

Очакват ни луди 7 кръга.


--------------------

SIAMO SEMPRE CON VOI! NON VI LASCЕREMO MAI!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
durex
коментар Apr 3 2011, 14:38
Коментар #133


Модератор
********

Група: Inter-Bulgaria.Team
Коментари: 12,939
Регистриран: 27-May 09
Град: Ямбол
Потребител No.: 1,475



Цитат(N E R A Z Z U R R O @ Apr 3 2011, 03:36 PM) *
Голям мач между Наполи и Лацио. Истинска наслада за окото беше този сблъсък. Съдията малко ощети Лацио след като трябваше да бъде зачетен гола на Броки, но какво да се прави.

1. Милан - 65
2. Наполи - 61
3. Интер - 60

Очакват ни луди 7 кръга.

А и за мен нямаше дузпа за Наполи,но съдията си ги подпря,няма какво да се лъжем
Go to the top of the page
 
+Quote Post
N E R A Z Z U R ...
коментар Apr 3 2011, 14:43
Коментар #134


Con zurro nero cuore
********

Група: Член на фен-клуба
Коментари: 3,865
Регистриран: 19-January 08
Град: Варна/София
Потребител No.: 461
Любим Играч: FC Internazionale



Цитат(durex @ Apr 3 2011, 03:38 PM) *
А и за мен нямаше дузпа за Наполи,но съдията си ги подпря,няма какво да се лъжем


Но пък имаше такава в самия край на мача. Както и да е, решенията на съдията могат да бъдат широко дискутирани. Важното е, че стана страшен мач от неутрална гледна точка biggrin.gif.


--------------------

SIAMO SEMPRE CON VOI! NON VI LASCЕREMO MAI!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_Ricardo_*
коментар Apr 3 2011, 15:05
Коментар #135





Guests






Наполи-Лацио-Футбол от най-добрите времена на калчото!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ivofen
коментар Apr 3 2011, 17:27
Коментар #136


Интер Маняк
******

Група: Член на фен-клуба
Коментари: 1,205
Регистриран: 3-September 07
Град: Варна
Потребител No.: 403



Добре е че Лече боднаха удене че сме по близко до четвъртото място отколкото от върха.Самия мач мерише на нареждане.


--------------------
Ако си бил в Интер и си пожелал да напуснеш,не заслужаваш да се върнеш.[color="#0000FF"][/color]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
C-Murder
коментар Apr 3 2011, 17:55
Коментар #137


Moderator
*******

Група: Inter-Bulgaria.Team
Коментари: 2,016
Регистриран: 22-May 06
Град: Бургас
Потребител No.: 30



Цитат(ivofen @ Apr 3 2011, 04:27 PM) *
Добре е че Лече боднаха удене че сме по близко до четвъртото място отколкото от върха.Самия мач мерише на нареждане.


И аз това се замислих. Първо Лацио паднаха, а после Удинезе повториха упражнението, измъквайки Лече от предпоследното място. Всъщност, наистина е добре да има повече интрига около 4-тото място, за да може и Рома и Удинезе да скочат здраво на мердите. От нас се изискват единствено победи и в края ще си проличи кой какво е сял и какво ще обере.
Между другото и двата мача, съмнителни за букмейкърите, които бяха извадени от тиражите 'излязоха' - Бреша победи Болоня, а Киево и Сампдория завършиха наравно..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
radiinter
коментар Apr 3 2011, 18:10
Коментар #138


Moderator
********

Група: Член на фен-клуба
Коментари: 13,190
Регистриран: 19-March 07
Град: София
Потребител No.: 299



Цитат(SHeki @ Apr 3 2011, 03:24 PM) *
Докато има такива мачове като Наполи - Лацио , КАЛЧОТО ЩЕ БЪДЕ ЖИВО ! КУР ЗА СИЛНИТЕ МЪЖЕ НА ДИЕМА , КУР ЗА ПОСЕРЕНИТЕ НЕМЦИ ! КУР ЗА ТЪПИТЕ ФРАНЦУЗИ !


Аз пък очаквах да кажеш черно тото това онова... smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
durex
коментар Apr 3 2011, 18:22
Коментар #139


Модератор
********

Група: Inter-Bulgaria.Team
Коментари: 12,939
Регистриран: 27-May 09
Град: Ямбол
Потребител No.: 1,475



За мен мача на Бреша си беше закономерен,защото знаем как играят на собствен терен.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miro Belia
коментар Apr 3 2011, 18:53
Коментар #140


НА ДЕДО ТИ БАЩАТА
*******

Група: Members

Коментари: 3,378
Регистриран: 9-September 08
Град: софийски хулиган
Потребител No.: 585



Ако към края нямаме шанс за скудетото как искам да легнеме на Наполи и ббиланистите да гледат като насрани


--------------------


ВСЪЩНОСТ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ВУЛГАРЕН, САМО ЛЕКО ГИ ЧУКВАМ С ЧУРКАТА ПО ЧЕЛОТО И МЛЪКВАТ ... НАЛИ МИЛАНИСТЧЕТА ???
А питате ме дали пия ?! Водка с кола, джин с тоник, уиски с фъстъци, водка с тоник, джин с кола, ликиор с кори, мастика с мента, пина колада с майка ти после джин с водка, вермутка с маслинка, мартини с черешка, ДА ГО НАБИЕМ НА ПЕПЕЛЯШКА, Ти ше кажеж дали пием, дали според тебе по - добре а ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

150 страници V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
11 потребител(и) четат тази тема (11 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

 



Олекотена версия Час: 29th March 2024 - 01:08 AM
Buy sports equipment online