Реклама
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Реклама
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() ТИПЧЕ ПАЛЕ ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 5,685 Регистриран: 13-March 08 Потребител No.: 497 ![]() |
Лусио: Байерн изобщо не ме плаши
Капитанът на Бразилия Лусимар да Силва Ферейра, или просто Лусио (32 г.) изкара 8,5 години в Бундеслигата, от които 5 сезона в Байерн. След идването на Луис ван Гаал начело на баварците през лятото на 2009 г., защитникът се оказа ненужен и набързо бе засилен в Интер срещу 7 млн. евро. А там почти не изпуска мач - 47 срещи и 2 гола във всички турнири през сезона. Сезон, който ще завърши повече от любопитно за Лусио, с финален мач "реванш" срещу Байерн. - Лусио, как ще опишете първата си година в Интер? - В подобни моменти винаги човек е доволен. А аз съм много доволен в Милано. Спечелихме Купата на Италия, скудетото, а в събота ни предстои да изиграем и големия финал на "Сантяго Бернабеу". - И то срещу Байерн, където не остана място за вас. Ще бъде ли този мач по-различен? - За мен не. Финалът винаги си е финал. Всеки футболист мечтае да спечели Шампионската лига (като играч на Байер Л Лусио загуби на финала през 2002 г. с 1:2 от Реал М). И аз също. Най-важното за мен и колегите ми обаче е, че свършихме добра работа. Играхме срещу добри отбори като Челси (на 1/8-финалите) и Барселона (на 1/2-финалите). Не ни беше никак лесно и затова сме много доволни, че сме на финала. - Наистина ли не гледахте как се справя Байерн в Шампионската лига? - Не, следях останалите отбори. В момента баварците играят много добре. На финала ще ни бъде тежко срещу тях. Ще видим какво ще стане. - Поддържате ли контакт с някои от играчите на Байерн? - Размених си sms-и с треньора по физическа подготовка Марсело Мартинс и Бастиан Швайнщайгер. Нищо повече. - Как оценявате шансовете на Интер? В момента Байерн е в серия - страхувате ли се? - Не, не се страхувам. Смятам, че шансовете са 50:50. Финалът си е финал, там може да се случи всичко. Байерн има много добър отбор, но и ние извървяхме добър път. Затова ще се повторя, шансовете са 50:50. - Отборът на баварците се промени много, след като вие си заминахте. В състава се наложиха много млади играчи, а Ариен Робен блести. Според вас, кой е най-силен? - Треньорът свърши много добра работа и към отбора бяха добавени много добри играчи. Робен и Олич се справят отлично и играят на ниво. Трябва да внимаваме много за тях, въпреки че целият отбор е силен. - Робен ли е най-силният играч на Байерн в момента? - Да. Сега е в много добра форма. - Имате ли забрана от Жозе Моуриньо да минавате центъра толкова често, колкото го правехте в Байерн? - В Милано духа друг вятър! Моуриньо иска да играем само в защита и да сме концентрирани. Срещу Челси и Барселона се справихме чудесно. След като на реванша с Барса Тиаго Мота получи червен картон и трябваше да се оправяме 60 мин с 10 души, свършихме супер работа в отбрана. В крайна сметка не е важна моята игра, а успехът на клуба. - Играете грозно, но успешно. Разбирате ли подобна критика? - През миналия сезон Барселона ни отнесе в ШЛ (отнесе Байерн) с 4:0 като на тренировка. Това е урок. Сега Интер водеше 3:1 след първия мач и щеше да е тъпо и безсмислено да се хвърляме на сляпо в атака. Искахме да се класираме за финала, а за да го направим, трябваше да играем защитно. Точно както стана срещу Челси. На "Сан Сиро" спечелихме с 2:1 и беше ясно, че в реванша трябва да внимаваме в защита. Да атакуваме само ако имаме възможност. В Барселона това не се получи, но аз пак съм доволен. - Треньорът ви Моуриньо, който май ще премине в Реал М, отново е в устата на всички. Той наистина ли е Специален? - Моуриньо е добър треньор, който иска да печели винаги. Страхотен тип със супер характер! Хoсе Карлос Менсел Лопес, "Тагесцайтунг" -------------------- ![]() " .. Dio creò la Merda poi s rese conto ke poteva fare di Peggio e creò il Milan.. " " ..No, non puoi cambiare la bandiera e la maglia nerazzurra dei campioni del passato,e poi e la stessa di quelli del presente,io da loro voglio orgoglio per la squadra di Milano,perche c'e solo L'INTER .. E mi torna ancora in mente l'avvocato Prisco,lui diceva che la Serie A e nel nostro DNA,io non rubo il campionato e in Serie B non sono mai stato.. " ".. Фактически ФК ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ изпълнява абсолютно необходими , макар и неособено лицеприятни функции.Също като лешояда - санитарят на гората който я почиства от мърша. Без него обаче системата би рухнала.В крайна сметка те печелят веднъж на 45 години , но остават верни на стила си , изграден през годините" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ТИПЧЕ ПАЛЕ ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 5,685 Регистриран: 13-March 08 Потребител No.: 497 ![]() |
Байерн - Интер: Най-отвратителният или най-непредсказуемият финал?
![]() Тазгодишното издание в Шампионската лига противопоставя на финала германския Байерн и италианския Интер, като макар и двата тима да са колоси на своите страни, участието им в мача за купата е по-скоро сензационно. Sportal.bg потърси мнението на журналисти от различни български медии, които бяха любезни да кажат своето предпочитание за финала в Мадрид. Оказа се, че повечето от тях са затруднени да кажат кой точно ще спечели, а други са останали крайно недоволни от класирането на тези два отбора за финалната среща и дори може и да не гледат най-големия двубой в клубния футбол през годината. Ето и мненията преди Байерн - Интер: Борис Касабов (Ринг.бг): Ще бъда за Байерн в този финал, макар да симпатизирам и на Интер. Очаквам да се получи един хубав финал, които да опровергае скептиците. Мисля, че ще паднат повече от два гола на "Бернабеу". Тази година се получи един разнообразен сезон, като бе време английските отбори да претърпят крах. Разбира се, това не значи, че през следващия сезон Челси и Манчестър Юнайтед няма да играят обичайната си роля на фаворити. Тодор Кирков (bTV): За никой не съм в този финал. В този мач ме интересува само домакинския стадион. Даже няма да го гледам финала между Байерн и Интер. Ако имаше среща от испанското първенство, щях да застана пред телевизора, но при тези съперници няма начин. Пак казвам - за никой не съм. Ивайло Даскалов (Диема и Нова Спорт): В този двубой предпочитам Байерн (Мюнхен) да спечели. Смятам, че те ще победят и ще вземат трофея. Прогнозата ми е 2:1 за германския състав. Динко Гоцев (Труд): Смятам да гледам финала, разбира се. Ще подкрепям Байерн, макар да нямам пристрастия към някой от двата клуба. Просто съм за този, който играе футбол. Мисля, че срещата ще завърши 0:0 след продължения, а при дузпите ще победи Интер. Филип Петрунов (PR): Май доста ще се замисля преди да си пусна този финал в Шампионската лига. Е, ще го гледам все пак, но ще ми е безинтересно. Дано Интер не играе както срещу Барселона на "Камп Ноу", защото това направо е убийство на футбола. Предвиждам един от най-скучните финали, за да не кажа най-скучния. Първият, който вкара гол в мача, ще вземе купата. Витомир Саръиванов (водещ по Нова ТВ): Няма да гледам този финал. Ще си пусна хокей по телевизията и ще се съсредоточа върху някой мач от световното първенство. Този финал в Шампионската лига не ме интересува. Настръхвам като чуя името на Байерн от германските отбори, а същото е и с това на Интер, когато става дума за Серия "A". Няма да гледам подобен мач. Георги Банов (24 часа): Ще гледам финала с удоволствие. Прогнозирам, че ще станем свидетели на продължения. Мисля си, че ще се получи един симпатичен финал с голям заряд. Нямам пристрастия нито към Интер, нито към Байерн, но така е най-хубаво да се гледа финална среща, за да няма напрежение. Ники Александров (Дарик радио и Гонг): Ще гледам мача, като през моята призма това ще е сблъсък между двамата треньори. Или Моуриньо, или Ван Гаал, ще стане водещият треньор през следващите няколко сезона. Ще е интересно чий футбол ще надделее - Моуриньо има да опровергава обвиненията към него за катеначото, а Ван Гаал да затвори окончателно устите на тези, които в началото на сезона му предричаха провал. За мен финалът е 51:49 за "нерадзурите". Нямам симпатии, но по-скоро съм срещу Байерн, а не толкова за Интер. Антония Близнакова (БНТ): Моят отбор Барселона го няма на този финал и за това не се вълнувам особено. Моуриньо не ми е от любимците и най-вероятно няма да съм сред зрителите на този финал в Шампионската лига. Никола Стойнов (Нова ТВ): Аз съм за Интер. Това е заради Жозе Моуриньо. Предвиждам 2:1 за италианците. Някои обвиняват Специалния, че е практикувал дефанзивен футбол и т.н., но важното в един полуфинал е да победиш съперника си и да продължиш. Ако Интер бе излязъл да се надиграва с Барселона, щеше да бъде разгромен. Просто това бе правилната тактика за подобен мач. Моуриньо е мой любимец, гениален е и е страшно голям пич. Харесвам го още от времето, когато бе начело на Порто. -------------------- ![]() " .. Dio creò la Merda poi s rese conto ke poteva fare di Peggio e creò il Milan.. " " ..No, non puoi cambiare la bandiera e la maglia nerazzurra dei campioni del passato,e poi e la stessa di quelli del presente,io da loro voglio orgoglio per la squadra di Milano,perche c'e solo L'INTER .. E mi torna ancora in mente l'avvocato Prisco,lui diceva che la Serie A e nel nostro DNA,io non rubo il campionato e in Serie B non sono mai stato.. " ".. Фактически ФК ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ изпълнява абсолютно необходими , макар и неособено лицеприятни функции.Също като лешояда - санитарят на гората който я почиства от мърша. Без него обаче системата би рухнала.В крайна сметка те печелят веднъж на 45 години , но остават верни на стила си , изграден през годините" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() НА ДЕДО ТИ БАЩАТА ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 3,378 Регистриран: 9-September 08 Град: софийски хулиган Потребител No.: 585 ![]() |
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХА ДОСТА ХЕЙТЪРИ ... ОПРОВЕРГАВАМЕ ГИ !!! ИИИ
![]() -------------------- ![]() ВСЪЩНОСТ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ВУЛГАРЕН, САМО ЛЕКО ГИ ЧУКВАМ С ЧУРКАТА ПО ЧЕЛОТО И МЛЪКВАТ ... НАЛИ МИЛАНИСТЧЕТА ??? А питате ме дали пия ?! Водка с кола, джин с тоник, уиски с фъстъци, водка с тоник, джин с кола, ликиор с кори, мастика с мента, пина колада с майка ти после джин с водка, вермутка с маслинка, мартини с черешка, ДА ГО НАБИЕМ НА ПЕПЕЛЯШКА, Ти ше кажеж дали пием, дали според тебе по - добре а ?! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() INTEResen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 2,358 Регистриран: 13-January 09 Град: България, Пловдив Потребител No.: 799 Любим Играч: Zanetti, Suazo ![]() |
Майната им кво мислят, колко ли от тях щяха да прогнозират победи над Челси и Барселона.
Важното е ние феновете да сме зад отбора, сами срещу всички, или всички зад нас няма никакво значение....шампиона ще се реши на терена, не зад микрофони и камери! Мен лично ме притеснява само едно, поотслабналата форма на Снайдер. Дано за финала е онзи Уестли, който наблюдавахме през по-голямата част от сезона ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Интер Маняк ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 1,242 Регистриран: 25-February 07 Град: Благоевград Потребител No.: 272 ![]() |
Витомир Саръиванов Умриии у спермата на Dead World ПЕДАЛ
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Михаел Лаудруп: Уесли Снайдер ще бъде ключовият футболист на финала
Датската легенда смята, че Снайдер е човекът, който може да изкачи Интер на европейския трон Датската легенда и бивш футболист на Барселона и Реал (Мадрид) Михаел Лаудруп смята, че отборите на Байерн (Мюнхен) и Интер (Милано) са достойни финалисти в Шампионската лига. Двата тима ще спорят за трофея утре на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид и ще решат кой ще бъде новият крал на Европа. "Много се говореше за начина по който Интер игра в полуфиналите срещу Барселона. Мисля обаче, че тогава "нерадзурите" бяха много добри в Милано", заяви Лаудруп пред Goal.com. Лаудруп, който изкара пет години в славния тим на Барселона, не пожела да прави сравнения между престоите на Ван Гаал в Барса и Байерн. "Не обичам да правя подобни сравнения, защото е едно да водиш испански отбор, а съвсем друго е да си начело на някой английски или италиански тим. Всяка страна си има свой стил. Така, че не бих искал да сравнявам Ван Гаал от времето, в което водеше Барса, и Ван Гаал, който в момента е начело на Байерн", добави легендарният футболист. Той смята, че няма как да бъдат сравнени и Моуриньо и Ван Гаал, тъй като водят отбори от съвсем различни първенства. "Моуриньо и Луис са велики треньори, но няма как да бъдат сравнявани, тъй като водят отбори от различни страни. Интер и Байерн имат страхотни играчи. Примерно един Ариен Робен има много добри индивидуални качества, на които отборът му разчита" "Той е играч, който може да реши всеки един мач. Снайдер също е невероятен и може да реши мач. Холандецът се разбира много добре с Ето'о и Милито, което помага на Интер. Може би именно Снайдер ще бъде ключовият футболист на този финал", завърши бившият датски национал. -------------------- ![]() " .. Dio creò la Merda poi s rese conto ke poteva fare di Peggio e creò il Milan.. " " ..No, non puoi cambiare la bandiera e la maglia nerazzurra dei campioni del passato,e poi e la stessa di quelli del presente,io da loro voglio orgoglio per la squadra di Milano,perche c'e solo L'INTER .. E mi torna ancora in mente l'avvocato Prisco,lui diceva che la Serie A e nel nostro DNA,io non rubo il campionato e in Serie B non sono mai stato.. " ".. Фактически ФК ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ изпълнява абсолютно необходими , макар и неособено лицеприятни функции.Също като лешояда - санитарят на гората който я почиства от мърша. Без него обаче системата би рухнала.В крайна сметка те печелят веднъж на 45 години , но остават верни на стила си , изграден през годините" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Интер Маняк ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 850 Регистриран: 11-August 06 Град: Сливен Потребител No.: 77 ![]() |
Само 1 ден до финала! Ще ми се пръсне сърцето,дано имаме мааалко късмет и да станем шампиони! Както казва и Владо,ако вземем и КЕШ вече мога да умра спокойно
![]() А за Касабов - повече никой да не е споменал да го викаме при нас,ясно си каза кой му е отбора |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Интер до гроб! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 6,751 Регистриран: 15-May 06 Град: Пловдив Потребител No.: 23 ![]() |
Искам само да си вкараме положенията, които 100 % ще имаме
![]() -------------------- ![]() Серия А е в нашето ДНК, не крада шампионата и в Серия Б не съм бил никога! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Интер Маняк ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 918 Регистриран: 16-July 06 Град: Plovdiv Потребител No.: 62 Любим Играч: Ruud van Nistelrooy,Matrix ![]() |
Пената: Предстои финал Интер - Байерн, кой очаквате да спечели Шампионската лига? - Ще го гледам с интерес, защото аз съм от Интер още от юношеските ми години. Ще стискам палци за Интер, защото много често футболът ме е срещал с този велик отбор. Знаете за мачовете ни с ЦСКА, а може би не знаете, че Интер изпрати оферта за мен и искаше да ме привлече в редиците си, но не позволиха да стане трансферът. Иначе офертата бе в чекмеджето на нашите шефове в ЦСКА. СТРАТЕГА Е ФЕН НА ИНТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕР,СТРАТЕГА Е ФЕН НА ИНТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕР!ТИТАНА,ВЕЛИКАНА,НЕДОСТИЖИМИЯ,МЪЛНИЕНОСНИЯ,ИЗВЪНЗЕМНИЯ, МИТИЧНИЯ ДИМИТЪР ПЕНЕВ!Не мога да ви опиша колко ме зарадва тая новина,представете си да го бехме взели навремето,с неговия късмет щяхме да триумфираме поне 10 пъти в КЕШ ![]() ![]() ![]() -------------------- IO SONO INTERISTA!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АЗ МРАЗЯ БАЙРЯМ МЮМЮН И НЕГОВИТЕ КОВРИ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 2,666 Регистриран: 18-April 10 Град: Бургас Потребител No.: 2,440 Любим Играч: J.R.Cruz,Zanetti,Milito,Veron ![]() |
Бургазлии, ко праим???
-------------------- ПРОТИВЕН, НО ОТ ИНТЕР!!! LEONARDO INTERISTA VERO - ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС!!! НЕ СТАВА САМО С ПРАВИЛО! СКРИТИ МЕРДИ & МЕРДИНКИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА! ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ "ЗАКРИВАНЕ НА ФК БЕЗДВЕНТУС ВТОРИНО ЗА СПАСЕНИЕТО НА ИТАЛИАНСКИЯ ФУТБОЛ" DMS WC001897 ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Интер Фен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Член на фен-клуба Коментари: 616 Регистриран: 20-May 09 Град: Пловдив Потребител No.: 1,456 Любим Играч: Maicon, J.Zanetti ![]() |
ТОЯ Боеис Касабов нали беше фен на ИНТЕР ... дейба и михлюза
Тея тъпите журнали толквоа да ме дразняяяяяяяяят ... що никой не говори за мача с Парцалите в МИЛАНО а? ... Не е истина просто .... Интер играли дефназивно ... и най-наглото е един от тия тапите вика опасявам се интер да не играе като срещу Парца//// Майкоооооооооо ... Не е истина ... толкова са нещастни ... играли сме грозно .... ТЦЦТЦТЦТЦТ ... Момчета няма по лошо нещо от Тъпия Български Журнал ... Нямам думи ... Ние феновете трябва ад сме зад отбора ... и ИМЕННО ЗА ТОВА ИНТЕР ЩЕ ПОБЕДИ ... ИНТЕРРРРРРРРРРРРРРРР -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Morten Gamst Pedersen a.k.a Shawn Michaels :D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 5,196 Регистриран: 11-May 06 Град: Dimitrovgrad / Varna Потребител No.: 12 Любим Играч: Javier Zanetti ![]() |
Не мога да разбера защотю темата Борис Касабов продължава да бъде дъвкана тука. Човека го е казвал 39483498 пъти.. ТОЙ Е ФЕН НА БАЙЕРН. Не знам... вие явно на времето ВЪОБЩЕ не сте гледали Ринг + .. иначе нямам обяснение защо се палите толкова. Човека просто има симпатии към Интер, това е...
![]() Иначе като гледам негативизма към Интер отново е на макс. Супер! Тоя Интер само ние ще си го обичаме и харесваме в България. ![]() Щом хората така с лека ръка заебаха превъзходство в 5 от 6 мача.. Това говори само лошо за интелекта на българите, или било то за футболната им култура. Отбори са стигали финали с повече от един мач, както този на "Ноу Камп". Но среден пръст за тях и отборите им. Иначе не обиждайте хората защото не харесвали Интер. В България трябва да се научим да целин личното мнение. Никой не е длъжен да харесва Интер. Както и никой не е длъжен да харесва Барса или Юнайтед. :> -------------------- ![]() ![]() Победата няма нужда от обяснение, поражението не позволява такова. "Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер винаги казва, че "няма план Б" във футбола. Но как той ще спечели някога Шампионската лига, когато Моуриньо "притежава" всички планове от А до Я?" Тони Каскарино, "Таймс" |
|
|
Guest_INTER_F3N_* |
![]()
Коментар
|
Guests ![]() |
FORZA MAGICO INTER ! Ще размажем немците
![]() |
|
|
Guest_Lahm_Munchen_* |
![]()
Коментар
|
Guests ![]() |
В България точно Интер и Байерн са най-мразените отбори и е нормално да има много критики и завист.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Интер до гроб! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 6,751 Регистриран: 15-May 06 Град: Пловдив Потребител No.: 23 ![]() |
Интер с уникална хореография на "Бернабеу"
21 май 2010 | 14:00 Ентусиазмът сред тифозите на Интер е безкраен след спечеления дубъл в Италия и класирането за първи път от 38 години на финал в Шампионската лига. Утре на стадион "Сантиаго Бернабеу" в Мадрид "нерадзурите" ще бъдат подкрепяни от минимум 22 000 свои тифози, които пристигат от различни краища на Апенините и света. Ултрасите на миланския гранд са подготвили страхотна хореография, която вчера тръгна от Милано и се очаква тази вечер да пристигне след 1600 километра път в испанската столица. Четири микробуса тръгнаха с над 15 000 знамена и 15 000 картони, които ще бъдат част от хореографията, както и с основна част от нея - рисуван плакат с общ размер 2900 квадратни метра. Шефовете на агитката на Интер летяха за Мадрид още преди три седмици, където се сприятелиха със своите колеги от Реал след отстраняването на Барселона в полуфинали и бяха допуснати на стадиона, за да вземат мерки на сектора в които ще бъдат настанени. Така утре сутринта рано общо 110 тифози, които пристигат днес с автобуси и коли ще започнат да редят хореографията, която трябва да е готова няколко часа преди първия съдийски сигнал. sportal.bg ![]() -------------------- ![]() Серия А е в нашето ДНК, не крада шампионата и в Серия Б не съм бил никога! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Байерн с по-добро нападение, Интер - със защита
Баварците бележат по 2,23 гола средно на мач. Цифрите казват всичко. Да, но също така и не. Числата на Байерн например не казват, че голът на Клозе срещу Фиорентина беше от засада. Нито пък, че попадението на Диего Милито за 3:1 срещу Барса бе от същото положение. Или че на реванша в Барселона, нерадзурите отправиха един удар към съперниковата врата. Но цифрите са достатъчно добра възможност за сравнение. А това е нещото, което всички искат да направят преди финала на Шампионската лига между Байерн и Интер. Утре на "Сантяго Бернабеу" ще се реши 18-ят носител на трофея в Шампионската лига. А цифрите показват едно - Байерн има по-добро нападение, а Интер е по-стабилен в защита. Нерадзурите са изиграли и повече мачове този сезон - 56 в сравнение с 52 за Байерн. За сметка на това обаче баварците са много по-резултатни. Те вече са отбелязали 116 гола или средно по 2,23 на мач. Интер има 97 попадения до момента във всички турнири. В защита нещата са почти равни. Байерн е пуснал 47 гола, а Интер - 46. Все пак отбраната на нерадзурите е с по-добри показатели, защото е играла и повече мачове. Що се отнася до победите Интер има 36, а Байерн - 33. Нерадзурите са и по-грубият тим от двата. До момента играчите на Моуриньо са получили 134 жълти и 9 червени картона. Тези на Ван Гаал са двойно по-хрисими - 68 жълти и 4 червени. Един срещу друг този сезон БАЙЕРН ИНТЕР 52 Мачове 56 33 Победи 36 11 Равни 13 8 Загуби 7 116 Отбелязани голове 97 2,23 Голове средно на мач 1,73 98 От наказателното поле 74 18 Извън наказателното поле 23 18 С глава 11 85 От игра 72 15 От корнер 9 9 От фаул (директно и не) 10 7 От дузпа 6 47 Допуснати голове 46 0,9 Допуснати средно на мач 0,82 14,8 Средно удари на мач 15,9 52,30% Процент точни удари 44,20% Робен 22 Голмайстор за сезона Милито 28 83,70% Процент точни пасове 82,20% 8,8 Допуснати удари на мач 9,6 14,3 Извършени нарушения на мач 16,4 15,9 Изтърпяни нарушения на мач 15,8 3,4 Засади средно на мач 3,3 68 Жълти картони 134 4 Червени картони 9 Байерн или Интер ще е 10-ят отбор с требъл Пет клуба са печелили двата домашни трофея и Купата на европейските шампиони. Утре вечер Байерн и Интер не само ще решат кой ще е новият европейски клубен шампион. Един от двата клуба ще влезе в елитната компания на отборите спечелили требъл. До сега 9 тима са успявали да спечелят първенството, националната купа и европейски трофей в една година. Байерн завоюва 22-ата си титла на Германия и 21-а в ерата Бундеслига. След това баварците размазаха 4:0 Вердер на финала за купата. Интер първо грабна купата на Италия, а след това триумфира и в Серия А. Първият отбор направил требъл в историята е шотландският Селтик. Детелините го направиха през 1967 г., когато на финала на турнира на шампионите победиха с 2:1 Интер. В пет от деветте случая досега в требъла влиза купата на европейските шампиони. В останалите четири е с купата на УЕФА. Досега нито един германски или италиански тим не е печелил требъл в историята на футбола. Който и да триумфира утре вечер ще направи нещо историческо. Отборите постигали требъл Сезон Клуб Европейски трофей 2008/2009 Барселона ШЛ 2004/2005 ЦСКА Москва УЕФА 2002/2003 Порто УЕФА 1999/2000 Галатасарай УЕФА 1998/1999 Манчестър Юн ШЛ 1987/1988 ПСВ Айндховен КЕШ 1981/1982 ИФК Гьотеборг УЕФА 1971/1972 Аякс КЕШ 1966/1967 Селтик КЕШ Кайзера: Само да не пуснем ранен гол Не се плаша от продължения, заяви почетният президент на Байерн. Франц Бекенбауер спечели три пъти КЕШ като играч на Байерн. Утре вечер баварците ще опитат да завоюват европейската корона за пети път в историята си. Почетният президент на клуба не пропусна да разкрие мнението си за мача с Интер. Кайзера призна, че не се притеснява от натрупана умора. Байерн изигра 52 мача до момента, но съперника Интер вече има 56 зад гърба си. "Измина един наистина невероятен сезон. Тежък и изморителен. Но състава все още е свеж. Физическата кондиция е перфектна. Дори и продълженията въобще не ме плашат. Няма да ни създадат проблеми", заяви Бекенбауер. Шефът на баварците е притенсен, че неговия тим може да допусне ранен гол. Кайзера смята, че ако това се случи ще е много трудно и Интер ще се представи така, както срещу Барселона на "Ноу Камп". "Най-лошото ще е да пуснем гол в началото. Интер е майстор на играта в защита. Много е трудно да им се вкара гол. Особено, когато имат аванс, който да защитават. Рибери? Ще ни липсва много. Нямаме друг като него. Но и без него можем да спечелим", завърши Бекенбауер. Снайдер носи 3 милиона на Реал при триумф на Интер Ако Байерн обаче спечели, в касата на столичния тим няма да влезе нито едно евро от продажбата на Ариен Робен Реал Мадрид продаде на Интер Уесли Снайдер през миналото лято и сега холандецът е на път да стане шампион на Европа с новия си отбор, който утре среща Байерн във финала на Шампионската лига, който освен това ще се играе на „Сантяго Бернабеу”. Ръководството на Кралския клуб може и да съжалява за неговата продажба, но ако Нерадзурите спечелят трофея, в касата на отбора ще влязат допълнителни 3 милиона евро. При продажбата на холандеца за 15 милиона евро, в договора му бе записано, че ако Интер триумфира в Шампионската лига, това ще донесе допълнителна сума на Реал, което сега е на път да се случи. Парите изглеждат доста добри и от Реал планират да ги използват като част от неустойката за Жозе Моуриньо, която е в размер на 8 милиона и така да платят на Интер само 5 за наставника. Интересно е, че ако Байерн триумфира, испанският гранд няма да бъде облагодетелстван финансово, тъй като в договора на Ариен Робен, който бе пратен при баварците също миналото лято, няма подобна клауза. Тогава холандското крило бе продадено за много по-внушителните 25 милиона евро. -------------------- ![]() " .. Dio creò la Merda poi s rese conto ke poteva fare di Peggio e creò il Milan.. " " ..No, non puoi cambiare la bandiera e la maglia nerazzurra dei campioni del passato,e poi e la stessa di quelli del presente,io da loro voglio orgoglio per la squadra di Milano,perche c'e solo L'INTER .. E mi torna ancora in mente l'avvocato Prisco,lui diceva che la Serie A e nel nostro DNA,io non rubo il campionato e in Serie B non sono mai stato.. " ".. Фактически ФК ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ изпълнява абсолютно необходими , макар и неособено лицеприятни функции.Също като лешояда - санитарят на гората който я почиства от мърша. Без него обаче системата би рухнала.В крайна сметка те печелят веднъж на 45 години , но остават верни на стила си , изграден през годините" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Старо Куче Интерист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 1,503 Регистриран: 7-May 07 Град: София Потребител No.: 325 ![]() |
СТРАТЕГА Е ФЕН НА ИНТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕР,СТРАТЕГА Е ФЕН НА ИНТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕР!ТИТАНА,ВЕЛИКАНА,НЕДОСТИЖИМИЯ,МЪЛНИЕНОСНИЯ,ИЗВЪНЗЕМНИЯ, МИТИЧНИЯ ДИМИТЪР ПЕНЕВ!Не мога да ви опиша колко ме зарадва тая новина,представете си да го бехме взели навремето,с неговия късмет щяхме да триумфираме поне 10 пъти в КЕШ ![]() ![]() ![]() Винаги съм уважавал Пената но сега още повече ми се вдигна в очите. Поклон пред чичо Митко! ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Със синьо-черно сърце ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 5,564 Регистриран: 6-August 07 Потребител No.: 391 ![]() |
Снощи сънувах финала и бихме 2:1. Дано наистина се сбъдне това! Forza Magica Inter!!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Интер Маняк ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 1,087 Регистриран: 9-January 08 Град: Дупница Потребител No.: 455 ![]() |
Аз също имах сън с финала. Спомням си, че победихме с 1:0 с гол на Милито през първото полувреме, беше някъде около 30-40 минута. Досега никога не съм сънувал подобно нещо...дано да е за късмет!
-------------------- ![]() 22.05.2010 - INTER CAMPIONE D'EUROPA !!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ван Гаал: Моуриньо е превърнал Интер в отбор от победители
Треньорът на Байерн (Мюнхен) Луис ван Гаал не спести похвалите си за наставника на Интер Жозе Моуриньо преди утрешния сблъсък на двата отбора във финала на Шампионската лига. Както е известно, двамата специалисти са в много добри отношения след времето, в което Моуриньо е работил като помощник на Ван Гаал в Барселона. Според холандеца треньорът на Интер се е превърнал в един от най-добрите специалисти в света. "Аз съм във футбола вече 40 години. И имам много приятели. Работил съм с Моуриньо три години, той беше много добър помощник-треньор, правеше чудесно анализите на съперниците ни. Оставял съм го да води и мачове, въпреки че по принцип това не ми се случва често. Той обаче има качества. Не съм очаквал обаче, че ще стане толкова добър треньор. Той е един от най-добрите в света, а не са много тези, които могат да кажат такова нещо. Моуриньо направи от Интер един отбор, един тим, съставен от победители. Моята философия обаче е да се играе офанзивен футбол, Моуриньо залага на дефанзивния. Аз винаги съм искал да играем за публиката. Ние играем за хората, затова трябва да се опитваме да го правим атрактивно", коментира Ван Гаал. "Играчите са тези, които ще решат мача, не треньорите. Един детайл обаче винаги също може да се окаже решаващ. Или пък един съдия. Гледахме мачовете на Интер срещу Челси и Барселона. Моуриньо е научил футболистите си да играят тактически правилно, а това е изкуство. Не съм си подготвил нова реч при победа. Защото Интер е много тежък противник и от уважение към тях не мога да си го позволя", каза холандецът. Той не пожела да коментира и ситуацията около евентуалния нов договор на Франк Рибери. На въпрос дали Рибери вече е изиграл последния си мач с екипа на Байерн, той отговори: "Вие сте умно момче. Аз обаче също". Швайнщайгер: Дреболии ще решат финала Халфът на Байерн (Мюнхен) Бастиан Швайнщайгер смята, че дребни грешки ще се окажат решаващи за изхода на утрешния финал в Шампионската лига срещу Интер. Германският национал сподели, че всички в лагера на баварците очакват с нетърпение сблъсъка с италианския шампион. "Напрежението е налице, концентрацията става все по-голяма с всеки изминат час. Ние сме отбор, който дава газ на тренировки, там всеки иска да покаже най-доброто, на което е способен. Всеки е максимално концентриран върху мача. Всички сме позитивно настроени, ясно ни е, че можем да постигнем исторически успех. Затова и чакаме мача с нетърпение. Всеки иска да започваме и да спечелим. Ще бъде голяма вечер. Удоволствие е да се играе на такъв стадион. Най-приятно ще ни е обаче, когато съдията даде началото на мача", коментира Швайнщайгер. "Интер е силен не само в защита, напред разполагат с играчи, които могат да решат всеки мач. Ако ние обаче разчитаме на нашите силни страни, имаме много добри шансове. И двата отбора спечелиха по два трофея досега, и двата отбора са с високо самочувствие, Дреболии ще решат кой ще е победител, ние обаче имаме шансове", смята той. Ван Бомел: Можем да печелим големите финали Капитанът на Байерн (Мюнхен) Марк ван Бомел сподели, че той и съотборниците му очакват с нетърпение утрешния финал в Шампионската лига срещу Интер. Той е категоричен, че не трябва всички да се концентрират върху силната игра на "нерадзурите" в защита, защото утре италианският шампион ще играе по съвсем различен начин. "Интер има много силен отбор. Утре обаче не всичко ще се върти около защитата. Те имат и много силна атака. Аз лично познавам Уесли Снайдер много добре и знам какви са качествата му. В първия мач с Барселона те играха офанзивно, в реванша дефанзивно. Интер има много добър отбор във всяко отношение. Луис ван Гаал обаче е много опитен треньор, който ни подготвя страхотно за мачовете. Знаем, че е работил заедно с Жозе Моуриньо в Барселона. Мисля, че Моуриньо гледа много от Ван Гаал. Научил е много от него в тактическо отношение и сега използва наученото", коментира холандецът на пресконференцията преди мача. "Всъщност ние играем по същия начин, по който играехме и в началото на сезона, сега обаче просто печелим. Имаме повече самочувствие и сме по-обиграни. Резултатите ни са по-добри. Една победа във финала е най-хубавото, което един играч може да постигне. Надявам се с Байерн да спечеля за първи път требъл. Опитвам се да помагам на младите играчи за този двубой. Ние обаче имаме добър отбор, който може да печели големи финали, какво се видя във финала за купата", категоричен е Ван Бомел. Моуриньо готов с 10 от титулярите за финала Наставникът на Интер Жозе Моуриньо има само една въпросителна относно стартовите 11 за утрешния финал на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен на "Сантиаго Бернабеу" в Мадрид. Португалският специалист все още не е решил дали да заложи на Горан Пандев, който е фаворит за поста пред Марио Балотели при схемата 4-2-3-1, която изведе отбора до първи финал в турнира от 38 години. Македонецът бе изваден тази сутрин от състава и Специални пробва схема 4-4-2, като вместо македонеца се появи Деян Станкович. Именно между тях Моуриньо ще реши тази вечер кой да бъде 11-ия титуляр в състава му. Останалите десет са сигурни. Това са Жулио Сезар на вратата, Майкон, Лусио, Валтер Самуел, Кристиан Киву, Хавиер Санети, Естебан Камбиасо, Уесли Снайдер, Самуел Ето`о и Диего Милито. Както е известно, поради наказание срещата пропуска Тиаго Мота, който бе изонен в срещата реванш с Барселона на полуфинала на "Камп Ноу". Легендата Санети утре с мач номер 700 за Интер Взима "Златната топка", ако Интер победи, според Морати Финалът за Шампионската лига между италианския Интер и германския Байерн Мюнхен ще бъде мач номер 700 във всички турнири за капитана на "нерадзурите" Хавиер Санети. В юбилейния си двубой аржентинецът, който не попадна в сметките на Диего Марадона за световното първенство, най-вероятно ще играе на позицията дефанзивен халф. "Това е невероятно постижение и знак от съдбата, който се надявам да ни донесе късмет. Изтичал съм хиляди километри, за да достигна до този мач. Той със сигурност ще бъде доста емоционален за мен", заяви легендарният 36-годишен футболист, който според президента на клуба Масимо Морати ще си заслужи "Златната топка" при триумф на финала. ВЕЛИКАН !!! -------------------- ![]() " .. Dio creò la Merda poi s rese conto ke poteva fare di Peggio e creò il Milan.. " " ..No, non puoi cambiare la bandiera e la maglia nerazzurra dei campioni del passato,e poi e la stessa di quelli del presente,io da loro voglio orgoglio per la squadra di Milano,perche c'e solo L'INTER .. E mi torna ancora in mente l'avvocato Prisco,lui diceva che la Serie A e nel nostro DNA,io non rubo il campionato e in Serie B non sono mai stato.. " ".. Фактически ФК ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ изпълнява абсолютно необходими , макар и неособено лицеприятни функции.Също като лешояда - санитарят на гората който я почиства от мърша. Без него обаче системата би рухнала.В крайна сметка те печелят веднъж на 45 години , но остават верни на стила си , изграден през годините" |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 4th July 2025 - 11:07 AM |