IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

>Реклама

19 страници V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Корупцията в Италия
fcinter
коментар May 14 2006, 19:52
Коментар #21

Редовен Интерист

Група: Members

Коментари: 381
Регистриран: 14-May 06
Град: Бургас
Потребител No.: 20
Любим Играч: Zanetti

Абе дано да ги махнат,ама нещо не ми се вярва!

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Faustico
коментар May 14 2006, 23:26
Коментар #22

Morten Gamst Pedersen a.k.a Shawn Michaels :D

Коментари: 5,196
Регистриран: 11-May 06
Град: Dimitrovgrad / Varna
Потребител No.: 12
Любим Играч: Javier Zanetti

както е трагнало всичко ще излезе наяве

--------------------

Победата няма нужда от обяснение, поражението не позволява такова.

"Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер винаги казва, че "няма план Б" във футбола. Но как той ще спечели някога Шампионската лига, когато Моуриньо "притежава" всички планове от А до Я?"

Тони Каскарино, "Таймс"

+Quote Post
AleRt
коментар May 15 2006, 08:46
Коментар #23

Forum Administrator

Група: Root Admin
Коментари: 3,308
Град: Glasgow, UK / Стара Загора
Потребител No.: 3

Разпитват Неста в Прокуратурата
IPB Image

Централният защитник на Милан и “Скуадра адзура” Алесандро Неста бе викнат късно снощи на разпит в Прокуратурата на Рим във връзка скандалите с меиджърската агенция “ДЖЕА”, с която има договор. Както е известно, агенцията собственост на Лучано и Алесандро Моджи е обвинена, че е нареждала на футболистите, които имат договри с нея, да играят симулативно в дадени двубои. Юношата на Лацио е един от най-известните играчи, които имат контракт с агенцията. “Всичко е наред, няма проблеми. Днес победихме с 2:1, сега отивам на кратка ваканция, след което се надявам да изиграем едно незабравимо световно първенство, ако може и да спечелим титлата на Мондиала”, разкри бившият капитан на Лацио към полунощ с усмивка на лице при излизане от разпита. Бранителят въобще не изглеждаше изморен имайки се предвид, че през деня игра цял мач срещу Рома, после прелетя 600 километра от Милано до Рим, и накрая бе разпитван близо два час

Източник: www.sportal.bg

--------------------
Аз...въпреки, че съм Интерист, и би трябвало да желая само най-доброто за отбора си...усещам как една голяма част от мен би предпочела да не спечели нищо, но да има играч като Il Capitano в състава си...

ЮВЕ, ВСЕ ОЩЕ МИ МИРИШЕТЕ НА СЕРИЯ Б!!!
WC МИЛАН ШАМПИОНИ НА АРОГАНТНОСТТА!!! НАЙ-ДОБРИ ДРУЖКИ С ГОБИ! ПОЗДРАВЕТЕ СЕ С ДВЕТЕ СИ КУПИ ОТ СЕРИЯ Б!!!

+Quote Post
AleRt
коментар May 15 2006, 12:51
Коментар #24

Forum Administrator

IPB Image

Часове след спечелването си на 29-ата титла в Серия ”А” отборът на Ювентус бе посрещнат от близо 200 тифози на летище Каселе близо до Торино, които при самото появяване на ”големите трима” - Лучано Моджи, Антонио Джираудо и Роберто Бетега започнаха да пеят песни срещу тях. ”Моджи, Моджи де да можеше да умреш още днес” и ”Лучано в затвора”, както и ”Големите трима не ги искаме вече”, се чуваха от тълпата. В същото време имената на всеки един от играчите и това на треньора Фабио Капело бяха бурно скандирани и аплодирани. Запалянковците скандираха и името на френската легенда Мишел Платини, явно таяйки надежди идолът им да поеме ръководството на клуба. Както е известно Моджи, който е обвинен в корупция, че уреждал мачовете на Ювентус разкри, че подава оставка. Странното обаче е, че по време на срещата в Бари срещу Реджина, която донесе скудетото в клуба, тримата шефове бяха аплодирани и подкрепяни от 25-те хиляди привърженици на тима, които присъстваха на стадиона. Дори и през миналата седмица на ”Деле Алпи” при последното си домакинства срещу Палермо, най-върлите тифози на ”Старата госпожа” опънаха близо 70 метров транпарант, на който гласеше ” Лучано ние сме със теб, а ”големите трима” никой да не ги докосва”. Според специалисти рязката промяна на отношението на феновете идва от факта, че веднага след спечелването на шампионата изпълнителният директор заяви, че напуска своя пост. И вероятно феновете са се почуствали предадени, след като го подкрепят, а той си тръгва от клуба. И от това, че ”бианконерите” имат реална опасност да бъдат наказани с отнемане на титлата и изпращане в Серия ”Б”. Днес Моджи ще бъде разпитан в Прокуратурата на Неапол по случай скандалите

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ

Хаха, ама Моджи грозен ли е обаче ... ? biggrin.gif

--------------------
Аз...въпреки, че съм Интерист, и би трябвало да желая само най-доброто за отбора си...усещам как една голяма част от мен би предпочела да не спечели нищо, но да има играч като Il Capitano в състава си...

WC МИЛАН ШАМПИОНИ НА АРОГАНТНОСТТА!!! НАЙ-ДОБРИ ДРУЖКИ С ГОБИ! ПОЗДРАВЕТЕ СЕ С ДВЕТЕ СИ КУПИ ОТ СЕРИЯ Б!!!

+Quote Post
Faustico
коментар May 15 2006, 14:20
Коментар #25

щто ве виж ко кав е готЯн

--------------------

"Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер винаги казва, че "няма план Б" във футбола. Но как той ще спечели някога Шампионската лига, когато Моуриньо "притежава" всички планове от А до Я?"

Тони Каскарино, "Таймс"

+Quote Post
AleRt
коментар May 15 2006, 18:23
Коментар #26

Forum Administrator

Информация за уличаващите телефонни разговори тук . Не ги копирам директно тъй като статията е много обемиста smile.gif

--------------------

+Quote Post
fcinter
коментар May 15 2006, 20:09
Коментар #27

Редовен Интерист

Коментари: 381
Регистриран: 14-May 06
Град: Бургас
Потребител No.: 20
Любим Играч: Zanetti

QUOTE(AleRt @ May 15 2006, 07:46 AM) [snapback]145[/snapback]

IPB Image

Часове след спечелването си на 29-ата титла в Серия ”А” отборът на Ювентус бе посрещнат от близо 200 тифози на летище Каселе близо до Торино, които при самото появяване на ”големите трима” - Лучано Моджи, Антонио Джираудо и Роберто Бетега започнаха да пеят песни срещу тях. ”Моджи, Моджи де да можеше да умреш още днес” и ”Лучано в затвора”, както и ”Големите трима не ги искаме вече”, се чуваха от тълпата. В същото време имената на всеки един от играчите и това на треньора Фабио Капело бяха бурно скандирани и аплодирани. Запалянковците скандираха и името на френската легенда Мишел Платини, явно таяйки надежди идолът им да поеме ръководството на клуба. Както е известно Моджи, който е обвинен в корупция, че уреждал мачовете на Ювентус разкри, че подава оставка. Странното обаче е, че по време на срещата в Бари срещу Реджина, която донесе скудетото в клуба, тримата шефове бяха аплодирани и подкрепяни от 25-те хиляди привърженици на тима, които присъстваха на стадиона. Дори и през миналата седмица на ”Деле Алпи” при последното си домакинства срещу Палермо, най-върлите тифози на ”Старата госпожа” опънаха близо 70 метров транпарант, на който гласеше ” Лучано ние сме със теб, а ”големите трима” никой да не ги докосва”. Според специалисти рязката промяна на отношението на феновете идва от факта, че веднага след спечелването на шампионата изпълнителният директор заяви, че напуска своя пост. И вероятно феновете са се почуствали предадени, след като го подкрепят, а той си тръгва от клуба. И от това, че ”бианконерите” имат реална опасност да бъдат наказани с отнемане на титлата и изпращане в Серия ”Б”. Днес Моджи ще бъде разпитан в Прокуратурата на Неапол по случай скандалите

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ

ХаХа феновете на Ювентус трябва да са им благодарни,защото благодарение на тях печелят последните си титли, а те ...

--------------------

+Quote Post
Faustico
коментар May 15 2006, 23:41
Коментар #28

за пред хората dry.gif

--------------------

Тони Каскарино, "Таймс"

+Quote Post
Guest_method_*
коментар May 16 2006, 10:33
Коментар #29

Guests

С президентите да затворят направо и феновете хахахахахахаха

+Quote Post
Faustico
коментар May 16 2006, 12:55
Коментар #30

точно 15 килии ще трябват за многоброината им публика tongue.gif

--------------------

Тони Каскарино, "Таймс"

+Quote Post
Guest_PERKOTO_*
коментар May 16 2006, 14:51
Коментар #31

Guests

да ги вкарат в БИГ БРАДЪР тея тримата и 10те им 4овека публика и да гледаме малоумници по цял ден
и могат да крастят предаването не биг брадар ами ТЪП Ювентинец

+Quote Post
AleRt
коментар May 16 2006, 16:28
Коментар #32

Forum Administrator

Футболната федерация на Италия беше поставена под администриране от страна на специален комисар след скандала с уредени мачове, разтърсил Апенините. Длъжността "извънреден комисар" е поверена на бившия сенатор Гуидо Роси.

Източник: sport1.bg

--------------------

+Quote Post
Perugino
коментар May 16 2006, 16:44
Коментар #33

Легионер (Милан)

Група: Легионери
Коментари: 274
Регистриран: 16-May 06
Град: Варна
Потребител No.: 25

Корупция е имало в италианския футбол и ще има, но досега беше по прикрита,Моджи обаче започна твърде явно да се гаври с нас - тифозите и трябва да има жертва.Над бившият технически директор на торинци стоят много по-големи "акули", но се прикриват добре.Моджи трябва да понесе някакво по сурово наказание, а компания могат да ми правят Франко Караро и Адриано Галиани.Тези тримата и кръговете,които гравитират около тях омърсиха калчото.
sad.gif

--------------------
Saremo una squadra di diavoli. I nostri colori saranno il rosso come il fuoco e il nero come la paura che incuteremo agli avversari.

+Quote Post
AleRt
коментар May 16 2006, 17:07
Коментар #34

Forum Administrator

И министърът на вътрешните работи на Италия е замесен в скандала с уредени мачове

17:58 16.05.2006г.
Агенция "Фокус"

Италия. Италианският министър на вътрешните работи Джузепе Пизано е свързан със скандала с уредени мачове в първенството заради връзките си с бившия изпълнителен директор на Ювентус Лучано Моджи, информират медиите в Италия. Според новите стенограми Пизано е разговарял с Моджи за трето-дивизионния Торесасари. Министърът споменал за трудностите на любимия му тим, а Моджи го уверил, че ще се заеме лично със случая.

Коментар: ЯБАААААААА тука взе да става мазало , аьаьаь biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
THE_GAME
коментар May 16 2006, 17:15
Коментар #35

`GEO`

Група: Член на фен-клуба
Коментари: 2,818
Потребител No.: 11

Абе мене ми е много странно как всички тия дивотии се случват веднага след падането на Берлускони от власт. 1-во хванаха шефа на мафията (след 40 години издирване), а малко след тва разкриха тия гадости във футбола. Интересно...

--------------------
Here I opened wide the door - Darkness there, and nothing more

+Quote Post
Perugino
коментар May 16 2006, 17:51
Коментар #36

Легионер (Милан)

Група: Легионери
Коментари: 274
Регистриран: 16-May 06
Град: Варна
Потребител No.: 25

Не може в Италия да се върти някава голяма сделка за пари и Берлускони да не е намесен.Когато обаче пада от власт, трябва и някои да го последва.Моджи не му беше сред любимците smile.gif

--------------------
Saremo una squadra di diavoli. I nostri colori saranno il rosso come il fuoco e il nero come la paura che incuteremo agli avversari.

+Quote Post
AleRt
коментар May 16 2006, 20:12
Коментар #37

Forum Administrator

И политици молели Моджи за помощ
IPB Image

Не само футболни президенти, ами и видни италиански политици се обаждали на Лучано Моджи (на снимката) да молят за помощ във футболнити среди, разкриха медиите на Апенините днес. Италианският министър на вътрешните работи Джузепе Пизану и Доменико Синишалко също се оказаха свързани с скандала около подалия оставка изпълнителен директор на Ювентус. Според разкритите телефони разговори от прокуратурата в Неапол, разпостранени днес от всекидневиците "Кориере дела Сера" и “Ил Джорнале”, Джузепе Пизану се обаждал през февруари и март 2005 година на Лучано Моджи във връзка с проблемите на любимия му отбор Торес Сасари, който се подвизава Серия “С1”, молейки го за помощ. Тогава изпълнителният директор на Юве му обещал, че ще се заеме със случея, и му казал, че ще му прати за треньор бившия играч на “бианконерите” Антонело Кучуресо, който имал договор с мениджърскът му агенция “ДЖЕА”.

--------------------

+Quote Post
Guest_kozz_*
коментар May 16 2006, 20:40
Коментар #38

Guests

накрая ще земат да ги пратят в Серия Б ахахахааххаахха гоелмия отбор laugh.gif

+Quote Post
Faustico
коментар May 16 2006, 21:39
Коментар #39

е тогава наистина ще бадем единствения отбор които не е изпадал tongue.gif

--------------------

Тони Каскарино, "Таймс"

+Quote Post
AleRt
коментар May 16 2006, 22:39
Коментар #40

Forum Administrator

Моджи спасил Фиорентина от изпадане преди година

16 май 2006 | 14:07

Поредното развитие на скандалните разкрития за манипулирани мачове в Италия е свързано с тима на Валери Божинов – Фиорентина. Днес стана ясно, че “виолетовите” се спасили от изпадане в края на сезон 2004/05 благодарение на обвинения в корупция вече бивш изпълнителен директор на Ювентус Лучано Моджи. Фиорентина с Божинов в състава си оцеля буквално в последния кръг след успех с 3:0 над Бреша.

Прокуратурата в Неапол е открила телефонни разговори, от които се разбира как на 21 април 2005 година собственикът на “Виола” Диего Дела Вале се обажда на Иноченцо Мацини, тогавашен вицепрезиздент на Италианската футболна федерация, за да го моли за помощ в опитите на неговия отбор да запази мястото си в Серия ”А”. Това се случва на следващия ден след домакинското равенство 1:1 на “виолетовите” с Месина. Тогава гостите изравниха в 5-ата минута от даденото от съдията продължение на второто полувреме.

“Виж, хората, от които зависят тези неща, не ви обичат много много”, отговаря Мацини на молбата от Дела Вале, който в същия момент се оплаква как всички съдии свирят срещу Фиорентина и се опитват да изпратят тима в Серия “Б”. Няколко минути по-късно Сандро Менкучи, който е в управата на “виолетовите”, се обажда на Мацини: “Всички са срещу нас. Как може да се сприятелим с тях? Обаждам се на теб, защото ти си вътре в нещата и си наясно с тези механизми. Какъв тип война водим? Как да оправим нещата?”, иска съвет шефът на “виолетовите”. Той обяснява, че не иска да бъде част от “системата Моджи”, а просто се надява реферите да не режат отбора му всяка седмица. Мацини му отговаря, че нищо не е гратис и че трябва да се свърже първо с Паоло Бергамо и Пиерлуиджи Пайрето, който са шефове на Италианската съдийска комисия. На следващия ден - 22 април 2005 година, Менкучи отново се обажда на Мацини и му разкрива, че е говорил с шефовете на съдиите и са се разбрали.

След като става ясно, че в следващия кръг в двубоя с борещия се също да не изпадне Болоня за съдия е назначен Бертини, Мацини разкрива: “Не се притеснявай, той е наш човек и голям приятел”. Шефовете на тима от Флоренция обаче не са много ентусиазирани, защото до този момент с този рефер имат само загуби. “Идеалната възможност, за да се променят нещата”, отговаря вицепрезидентът на калчото. Срещата завършва 0:0, като това е по-добре за отбора на Валери Божинов. По този начин Фиорентина постига по-дорър баланс в преките мачове от Болоня, който в крайна сметка изпадна.

На 26 април, ден след двубоя, Мацини се обажда на Лучано Моджи и го информира за това как братята Дела Вале са го потърсили и той им обещал, че ще помогне на Фиорентина да остане в Серия”А”. Два дни по-късно Моджи, Антонио Джираудо и Дела Вале се срещат. На 30 април 2005, след срещата Фиорентина - Милан (1:2), бесният Моджи звъни на президента на Божинов и му казва: ”Играхте добре, но нещо не стана, както трябва. Но ние сме вдигнали голяма олелия заради вас. Така че ти продължавай да правиш това, което ти казах онзи ден. За останалото ще се оправяме ние“.

На 2 май след телефонен разговор, в който се изясняват позиците, на скрито от всички място се срещат Пайрето и Дела Вале. Така във последния кръг на срещата Лече – Парма за рефер е изпратен Масим Де Сантис, за когото стана ясно, че най-съвестно е изпълнявал поръчките на Моджи. “Дуковете” се нуждаят само от победа, за да оцелеят и по този начин да изпратят Фиорентина на бараж. Мачът завършва 3:3, а “виолетовите” се спасяват след победата с 3:0 над Бреша. От прокуратурата в Неапол разкриха за разговор между Де Сантис и помощниците му, на които той казва: “И двата отбора се борят да победят, но и ние ще влезем в играта”.

Само преди три дни почетният президент на Фиорентина Диего Дела Вале се оплака, че тимът му също страда от скандалите с уредени мачове, който разтърси Италия. "Фиорентина е просто жертва на "системата Моджи". Ние сме спокойни и хладнокръвни. Това, което искаме, е нещата да се изяснят максимално бързо", заяви Дела Вале в отговор на появилите се твърдения, че той и брат му Андреа също са замесени в уреждането на двубои.

--------------------

+Quote Post

19 страници V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 3rd July 2025 - 10:38 PM
Buy sports equipment online