Реклама
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Реклама
![]() |
Guest_Il Diavolo_* |
![]()
Коментар
|
Guests ![]() |
Въпросът ми е защо се получи така, че италианския футбол попадна в дупка.Спомням си преди години,когато за титлата се бореха 7-8 отбора /включително Парма и Фиорентина/ Сериа "А" беше номер едно,стадионите се пълниха и постоянно се излъчваха мачове от Шампионата.Сега и Испанската Примиера,Англииската висша лига е на светлинни години по приходи и излъчваемост от Сериа "А".Та дори и Френското и Немското първенство вървят стремглаво нагоре.Футболистите предпочитат да се подвизават в Англия и Испания.Според мен главните проблеми са следните:
1.В Италия клубовете трябва да плащат 50% данък върху заплатата на футболистите си.Докато в Испания и Англия този данък този данък е значително по-малък.Следователно и заплатите на футболистите там са доста по-високи отколкото в Италия. 2.Всички италиански клубово са предудени да плащат, за да играят на стадиона си, защото и Италия няма нито един частен стадион. 3.Сериа "А" си спечели имиджа на скучно първенство в което цари дефанзивния и твърд футбол.При това тевилизионните права за Калчото са доста скъпи. |
|
|
![]() |
Guest_Scofield_* |
![]()
Коментар
|
Guests ![]() |
Цитат(AdrIan0_LeiTe_RiBEir0 @ Aug 23 2007, 08:43 AM) [snapback]21860[/snapback] Според мен проблема е и в това,че футбола в серия А не е особено атрактивен.Залага се най-вече на сигурната победа,вместо на красивата игра.Доказателство е и мача между Интер и Рома.Макар че Рома спечелиха и бяха по-добри от Интер и тяхната игра не беше кой знае какво. Да , но пък 70% ако не и повече от мачовете ни с Рома се вкарват над 3 гола.Вече стериотипът за защитна игра е разбит и се практикува само от отборите в чийто състави има 90% италянци ,а те са доста малко.Миналата година бяхме свидетели на много резултатни кръгове.Дано и тази година , бъде така ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th July 2025 - 08:25 PM |